2000TL ve altı monitör önerisi

kediseviyom

Picopat
Katılım
23 Kasım 2020
Mesajlar
130
Çözümler
1
Merhaba, 1-2 ay sonra yeni bir monitör alacağım, genelde oyun oynamam. Çok çok nadiren oynarım o da arkadaşlarım çağırdığı zaman girerim, monitörü çoğunlukla Photoshop, Illustrator ve ileride Premiere Pro, After Effects gibi programlar için kullanacağım. (Lütfen 60Hz'de işini görür gibi şeyler yazmayın)
Şimdiden teşekkür ederim.
 
IPS panel tercih edin, özelliklede Photoshop gibi işlerde kullanacakcan. Bu bütçede renkleri en güzel veren 144 Hz model 24G2U'dur. Şimdi gelip sırf renk gamutunu örnek gösterip VA panel önereceklere bakmayın.
 
(Lütfen 60Hz'de işini görür gibi şeyler yazmayın)
Şimdiden teşekkür ederim.
Böyle demişsiniz ama çok çok nadiren oyun oynayan biri için öyle. Photoshop, After effects gibi programlarda ciddi fark oluşturan 1440p çözünürlükten feragat ediyorsunuz. Her neyse, siz bilirsiniz.

Photoshop'da renk hassasiyetine önem verecek kadar profesyonel değilseniz IPS şart değil, ama yine de iyi olur. Bu bütçede renk kalitesi çok iyi olan VA'lar da, IPS'ler de var.

IPS'lerde siyahlar kötüyken (Karanlık bir ortamda çalışacaksanız rahatsız edebilir) VA'larda da ghosting fazla oluyor, yavaş olduklarından. Hangisi daha önemliyse onu seçebilirsiniz.

Ve son olarak, kavisli önermem. Grafik tasarımda orantı sıkıntıları çıkarabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı