Hobaaaa, tamam o zaman 4090 takalım 650W PSU'ya. Töbe est... Sanıyorlarki orada yazan 650Win tamamını kullanabilecek sistem...
Size inceleme içerikleri atıyorum. Stres testleri dahil çektiği güçler ortada? Tepe değer nedir? Ne olacak? 1000W mı çekecek?6700 XT aldığın zaman bile minimum tavsiye edilen PSU 650W. Sever misin sabaha mı bırakırsın?
Daha fazla muhatap olmayacağım. PSU'ların çalışma prensibini, AMD'nin peak değerlerini vs ayrıntılı bir şekilde açıklayabilecek biri varsa açıklasın lütfen. Bb.
Kendin açıklayamadığın ve bilgisiz olduğun için başkasından yardım beklemen de komik.6700 XT aldığın zaman bile minimum tavsiye edilen PSU 650W. Sever misin sabaha mı bırakırsın?
Daha fazla muhatap olmayacağım. PSU'ların çalışma prensibini, AMD'nin peak değerlerini vs ayrıntılı bir şekilde açıklayabilecek biri varsa açıklasın lütfen. Bb.
PSU'ların çalışma prensibini
Thermaltake sanki biraz daha iyi gibi PSU konusunda.
Size inceleme içerikleri atıyorum. Stres testleri dahil çektiği güçler ortada? Tepe değer nedir? Ne olacak? 1000W mı çekecek?
MSI Radeon RX 6700 XT Gaming X Review
MSI's Radeon RX 6700 XT uses a more compact physical design than other cards, which ensures it will fit into all cases. Even though it just has a dual-fan cooler, the card achieves an excellent balance between temperatures and noise levels: whisper-quiet when loaded, fans stopped when idle.www.techpowerup.com
Kendin açıklayamadığın ve bilgisiz olduğun için başkasından yardım beklemen de komik.
Selamlar postta biraz tartışma çıkmış sanırsamRehber: Corsair RMx, RM ve RMe Arasındaki Farklar Nelerdir? Hangileri Alınmalıdır?
Corsair'ın ünlü RMx serisinden bahsetmemize gerek yok, çıktığı yıllarda da piyasada resmen şok etkisi yaratmışlardı. İlk seri 2016'lı yıllarda, sonraki 2018 ve ardından 2021 yılında da son sürümü piyasaya sürüldü. Bunlar yetmedi elbette... Corsair kendi modelleri içerisinde orta ve orta-üst...techolay.net
İnceleme: Powerboost Warrior 1000W PCI-e 5.0
https://www.sinerji.gen.tr/powerboost-1000w-warrior-80-gold-tam-moduler-pcie-gen-50-guc-kaynagi-p-48242 Yaklaşık bir ayı aşkın bir süredir sürekli görüyordum bu modeli. Diğer modellere göre aşırı uygun fiyatı ve marka algısından ötürü bir türlü yanaşamamıştım. Üstelik PCI-e 5.0 bir ürün...techolay.net
Rehber: Güç Kaynaklarında APFC vs PPFC
Yan tarafta bu konuya detaylıca değinmiştim, oradaki konuyu değiştirip biraz daha detaylandırarak buraya açacağım. Bu bir rehber konusu olarak açılmadı, bir kullanıcının sorusuna cevap olarak yazmıştım ama çok uzadığı için ayrı bir konuya taşıyıp kendisini etiketledim. Konuda eksiklikler veya...techolay.net
Var buyrun, çok merak ettim ne kadar bildiğinizi. Kopyala yapıştır yapmadan ne derecede biliyorsunuz anlatın bakalım dinliyorum.
Biraz? Daha iyi gibi? Sanki? Ne kadar bildiğiniz belli oldu evet... Bence buralara bir daha uğramayın bir şeyler öğrenmeden.
Kib.
Yani şu anki sisteme yeter fakat ileride bir sorun yaşatır mı sizce?
Fan, SSD dediğiniz şeylerin ekstrem etkileri olmuyor. Ayrıca artık AM4 yatırımı yapmayın. DDR5 gerçeği var. 5800X3D fiyatına 7500F işlemci ve AM5 anakart alırsınız.
Kısacası 650W size yeter. 4070 varyantlarına, Nvidia'daki verimliliği düşünürsek 5070 varyantlarına dahi yetecektir.
Şöyle şu anda 5800x3d bence gereksiz pahallı dediğiniz gibi o fiyata ddr5 anakart ve işlemci alınır. İleride 5800x3d çok iyi bir fiyat düşüşü sağlarsa geçeceğim yoksa ryzen 5 5600 ü gittiği yere kadar kullanıp ileride DDR5 (B650 Anakart ve en az ryzen 5 7600 işlemci) ye geçiş yapacağım. Ekran kartı olarakta 6800XT den vaz geçmeyeceğim için PSU meselesi kafamı karıştırıyordu fakat siz 6800xt ile beraber ddr5 dizsem bile 650 sorun yaratmaz derseniz ona bakınacağım.5600'den geçmeye bence de değmez. 2600/3600 gibi CPU'lar olsa 5800X3D yükseltmesi mantıklı olurdu. Gittiği yere kadar 5600, sonra Intel veya AMD tarafında DDR5.
Teşekkürler hocam bu high power 1. sıraya yerleşti fiyatı da güzel.Yine yaratmaz. Aslında çok benzer fiyata şu da var:
High Power Elite 750W 80+ Bronze ATX Güç Kaynağı (HP1-N750BR-E12S) - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
Teknik Özellikler Renk : Siyah Soğutma Sistemi : 12cm Smart Sessiz Fan Aktif PFC : Var Verimlilik Sertifikası : 80 Plus Bronze Max Verimlilik : %88+ Koruma : UVP/OVP/ OPP/SCP/OCP/OTP 12V Kombine Güç Çıkışı : 750W Ürün Kodu : HP1-750BR-E12S High Power HakkındaDünyanın en...www.teknobiyotik.com
Bütçeyi aşasınız yoksa Pylon, 750W alasınız varsa da bu. Fark etmez.