2000TL'ye sistem önerisi

@Murat5038
Zaten yaşım küçük ne var bunda, sen direk böyle mi doğdun ?

1.Herhangi bir yanlış yapmamdan korkuyorum.
2.Olarak ben de biliyorum her şeyin bir garantisi olduğunu ama o hatayı ben yaptığım zaman garanti gitmiş oluyor.
3.Vatan Bilgisayara da vermek istiyorum fakat birkaç kişinin sistemini yanlış toplamış.
4.Fiyat bütçem 2000 TL
5.Akıl yaşta değil baştadır.

Bunu karşılık olarak anlama, verdiğin sorulara cevap.

Yaşın küçük olmasının ve bilgisayara ilginin olmamasından hala hazır bilgisayar istiyorsun. Evet ben böyle doğmadım tabi doğar doğmaz bilgisayar isteyen bir bebek tanıyorsan ayrı mesele. Ancak ben ilk bilgisayarımı alırken hazır alınmayacağını biliyordum buna da öğrenme kabiliyeti deniyor. Senin bilmiyorum kaçıncı bilgisayarın ancak toplama alınacağını bilmen lazım.

Akıl yaşa da, bakmaz başa da. Bilgiye bakar.

Siz seçebilirsiniz birisini.

Giriş Seviyesi Oyun Sistemleri – Performans
  • İşlemci: Intel Core i3-4150 / AMD FX-4300
  • Anakart: Asus H81M-PLUS / MSI 970A-G43
  • Ekran Kartı: MSI GTX750 Ti Twin Frozr / Asus R9 270 DirectCU II
Ortak Bileşenler

• Bellek: GSKILL Ripjaws 4GB 1600MHz
  • Sabit Sürücü: Seagate Barracuda 500GB 7200Rpm
  • Ses Kartı: Tümleşik
  • Hoparlör: Yok
  • Monitör: AOC 21.5” E2250Swdnk
  • Klavye/Fare: Microsoft 5MH-00019 USB Siyah Klavye Mouse Set
  • Kasa: Cooler Master CMP-350
  • Güç Kaynağı: Kasaya dahil 500W
  • Toplam: (Intel) 1634 TL (775$) / (AMD) 1667 TL (791$)

Orta Seviye Oyun Sistemleri (Fiyat/Performans)
  • İşlemci: Intel Corei5-4440 / AMD FX-6300
  • Anakart: ASUS H97M-PLUS / ASUS M5A97 R2.0
  • Ekran Kartı: MSI GTX760 Twin Frozer / ASUS R9 270X DirectCU II
Ortak Bileşenler:

• Bellek: GSKILL Ripjaws 4GB 1600MHz
  • Sabit Sürücü: Seagate Barracuda 1TB 7200Rpm
  • Ses Kartı: Tümleşik
  • Hoparlör: Yok
  • Monitör: AOC 21.5” E2262Vw
  • Klavye/Fare: Logitech MK120 set
  • Kasa: Cooler Master RC-K350
  • Güç Kaynağı: Kasaya dahil 600W
  • Toplam: (Intel) 2248 TL (1068$) / (AMD) 2018 TL (915$)
Yahu hem tam bir sistem önermişsin hem de hoparlör önermemişsin. O önerdiğin monitörde dahili hoparlör yok. Sessiz mi oyun oynayacak bu sistemi dizenler? Sistem önerisi yaparken biraz özen gösterin kardeşim. Recep Baltaş da aynısını yapmış.

@Silinen üye, üslubuna dikkat et! Arkadaşın yazdığı mesajı oku. Hatta sen yorulma, o ellerine yazık. Mesajı önüne koyayım.

Merhaba arkadaşlar;

Yeni bir sistem almak istiyorum, şimdiki bilgisayarım çok eskidi. Fifa 14'ü pro kamerasını nerdeyse hiç kaldırmıyor. Aradığım bir kaç özellik;

GTA 5 çıktıgında zaman kaldırması,
Fifa 15 çıktıgı zaman kaldırması,
Kısacası bir oyun sistemi dizmek istiyorum.
Ve birde çok pahalı olmaması.

Not:Sistemi hazır olarak almak istiyorum. Sistem oluşturmada bilgim yok, videoları izleyerek belki yapabilirim. Ama garantisi olmadıgı için korkuyorum.
Not 2: Bu konuyu inceledim, fakat hepsi güzel siz hangisini tavsiye edersiniz?

Beyler lütfen yardım.

Ne demiş, dikkatli okudun mu? "Hoparlör, klavye, mouse, kulaklık, onu, bunu, şunu istiyorum." diye bir cümle var mı! Olsa, ekleriz herhalde.

Ayrıca, konu açılalı tamı tamına 2 hafta olmuş. Arkadaş o bileşenleri isteseydi, sonradan da olsa bizlere söylerdi! Edepsizlik etmeden, eleştirini dikkatli bir biçimde yap.

Gece gece sizleri sayıyla mı yolluyorlar, anlamıyorum ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye, üslubuna dikkat et! Arkadaşın yazdığı mesajı oku. Hatta sen yorulma, o ellerine yazık. Mesajı önüne koyayım.

Ne demiş, dikkatli okudun mu? "Hoparlör, klavye, mouse, kulaklık, onu, bunu, şunu istiyorum." diye bir cümle var mı! Olsa, ekleriz herhalde.

Ayrıca, konu açılalı tamı tamına 2 hafta olmuş. Arkadaş o bileşenleri isteseydi, sonradan da olsa bizlere söylerdi! Edepsizlik etmeden, eleştirini dikkatli bir biçimde yap.

Gece gece sizleri sayıyla mı yolluyorlar, anlamıyorum ki.
Sen de ordan burdan fırlayıp hiçbir şey olmayan üslubuma "üslubuna dikkat et!" tarzında cevap vermeyi kes! Arkadaşın yazdığı mesajdan banane? Tam bir sistem önermiş misin? Evet, önermişsin. Ama yanına hoparlör önermemişsin. Madem adamın yazdığı mesajda "hoparlör, klavye, mouse, kulaklık, onu, bunu, şunu istiyorum" diye bir cümle yok o zaman ne diye ekstra olarak monitör, klavye ve fare ekliyorsun güzel kardeşim sorunların mı var!? Belki adamın işi gücü çıktı, bakamadı konuya. Olamaz mı? Veya sistemi hala almadı, para biriktiriyor. Sen edepsizlik ne onu öğren önce. Ne saçma sapan adamlarsınız anlamıyorum yahu. Uğur İskender'i banladınız, şimdi de bununla geldim. Bunu da banlarsanız başka hesapla da gelmesini bilirim rahat olun. Benim eleştirim gayet yerli yerinde ve üslubumda en ufak bir noksan yok. Noksan senin... neyse söylemeyeceğim. Asıl sizleri bu dünyaya sayıyla mı yolluyorlar merak ediyorum! Önce olayları doğru algılama yetisini kazan, ondan sonra milletle laf yarışına gir. Haydi sağlıcakla.

Oğulcan Erişti dedi:
9 ay sonra konuyu hortlatmak? Huh. Uslubuna dikkat et.
Konuyu yeni gördüm arkadaş. Ayrıca konudaki son mesajın 9 ay önce yazılması bana yazılanlara cevap vermeyeceğim anlamına gelmez. Onun dışında hangi üslupla konuşacağımı senden öğrenecek değilim.

Mert 'RevoLand' Ercan dedi:
Huh, sanırım arkadaş muhalefet olmak için katılmış aramıza.

Her neyse, hâlâ AMD kullanan biri olarak AMD'nin ne Intel'i ne de NVIDIA'yı geçebileceğini düşünmüyorum. Ön yargı değil, bizzat kendim kullanıyorum: AMD HD 7690M XT.
Öncelikle yukarıda yazdığım daha doğrusu 2013 yılının Ekim ayında yazmış olduğum bu yazıdan dolayı özür dilerim.

Uğur İskender dedi:
Sanki kullandığın çok üst model bir ekran kartıymış da bir de AMD'nin nVidia'yı geçebileceğini düşünmüyorum demişsin. Üstelik kullandığın ekran kartı mobil. AMD nVidia'yı geçti R9 295x2 ile. Hem Titan Z'den daha iyi performans veriyor hem de daha ucuz. Vatan Computer'da R9 295x2 4.391 TL iken Titan Z 10.820 TL.​
Yukarıda özür dileme sebebim yazdığım yazının donanım öğrenmeye ilk başladığım zamanlarda yazılmış olduğundan dolayıdır bu yüzden tekrar özür dilerim. Konuyla ilgili mevcut düşüncelerim marka karşılaştırılması yapılamayacağı ve model karşılaştırması yapılabileceği yönünde, şöyle ki her yeni modelde farklı bir firma öne geçebilir.​

Ek olarak belirtmek isterim ki şu anda kullandığım ekran kartı Powercolor R9 290 PCS+ modelidir.​

Önemli değil. İnsanlar bilmeyebilir. Önemli olan yeterli bilgiye sahip olmadığını kabul etmek ve yeterli bilgiye sahip olmadan atıp tutmamak. Hah, çok büyük bir kademe kaydetmişsin ve doğru yolu bulmuşsun işte. Donanımdan biraz anlayan birisi markaların teferruat olduğunu, önemli olanın modelin olduğunu bilir. Evet. Tıpkı R9 295x2'nin Titan Z'yi daha ucuz fiyata sahip olduğu halde geçtiği gibi.

Öbür konu kilitlendiği için buradan yazmak zorunda kaldım ve öbür hesabım ceza aldığı için yeni hesap açıp öyle yazmak zorunda kaldım ve mesajlar alıntılanmadığı için alıntıları el ile yaptım.​

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı