2000TL'ye Sistem Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Dck
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.593

Dck

Hectopat
Daha fazla  
Bütçemi 2000 TL'ye kadar çıkarabilirim ama 2000TL beni biraz kasacak gibi duruyor. O yüzden 2000TL altı daha uygun bir sistem düşünüyorum. Sizinde fikrinizi almak istedim fazla uzatmadan sorularıma geçeyim şimdiden teşekkürler.
  1. Intel G3258'in overclock ile harikalar yarattığını okudum doğru mu? G3258 alıp overclock mu yapsam?
  2. Kendimi zorlayıp i5 3.5 ghz bir işlemci mi alsam?
  3. 16 GB ram kesinlikle istiyorum. Hangi marka ram almalıyım?
  4. Hangi marka model anakart almalıyım?
  5. Ekran kartı tercihim ne olmalı? (Ekran kartını kasayı aldıktan belli bir süre sonrada alabilirim.)
  6. Psu+Kasa birlikte öneriniz var mı? Psu-Kasa ayrı ayrı olarak mı almalıyım?
Sistem önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden okuduğunuz ve cevap verdiğiniz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Harika kelimesi kişiden kişiye değişiklik gösterir.
  2. Bu bütçe için öncelikle istediğiniz şey nedir? Direk oyun mu yoksa normal kullanım ve hafif oyun tarzı mı?
  3. 16GB RAM bu bütçe için gerçekten çok fazla lüks.
  4. MSI Z97 PC Mate anakart satın alabilirsiniz, uygun yollu olarak.
  5. Dediğim gibi amaca göre hizmet edecek kartlar değişiyor. Aynı şekilde bütçeye de bağlı oluyor ekran kartı modeli.
  6. Cooler Master K-380 en uygun yollu, mükemmel kasalardan biridir. Tavsiye ederim.

Öncelik oyundur. Açıklamak gerekirse Metin2 de 15-30 adet multi client açacak. Oyun cpu olarak açılabiliyor ondan dolayı ram i yüksek tutuyorum. Bu şekilde Günde 15-20 saat açık kalacak şekilde çalışırsa benim için o pc benim için harikadır sayın modum..

Pazarlar sürekli açık olacak 3 bayrakta, yeri geldiğinde kule yaparken 20 çarla birlikte çıkacağım. Sorun olmayacaksa GPU almayabilirim yada fazla pahalı olmayan iş görecek bir GPU alabilirim.

i5 4590 daha mı iyi G3258'in overclock yapılmış halinden. Sinerji.gen.tr Vatandan daha uygun değil mi sayın modum?

İki gündür giriş yapamıyorum, yoğunluktan dolayı. Sinerji eğer Distribütör garantili veriyorsa tercih edilebilinir. Ayrıca G3258'e ne kadar OC etsen bir yere kadar zira o işlemci yine de giriş seviyesi. i5 4590 sizi daha çok götürecektir. Ki siz birde aynı anda 15-30 clientten bahsediyorsunuz G3258 bu işin altından OC yapılsa dahi kalkamaz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı