Sorun çıkarması düşük de olsa ihtimal dahilinde ancak çözmesi de kolay. Demin başka konuda da izahını yapmıştım sanırım oradan gördün. 2 yıla yakındır Exceria G2 1TB kullanıyorum. Masaüstünde kısa süreli olarak sistem diski yaptım, depolama diski yaptım, lapopa aktardım, harici M.2 SSD kutusunda da test ettim.
*Kasanın dışında USB dönüştürücü aracılığla soğutucu takmadan test etiğimde kısa bir süreliğine 73 dereceye pikledi ve yüksek sıcaklık uyarısı aldım.
*Laptopta kendisini doğrudan tam yüke sokmadım ama oyun açtığımda 71 derece oldu.
*Kasada soğutucusuz olarak takıp üzerinde testler yaptığımda çok rahat 65 dereceyi yakalıyor. Ekran kartı ve işlemcinin yüke girip ısı ürettiği durumlarda yine 70 dereceyi aşıyor.
*Kasada basit bir soğutucu ile tehlikeden ve throttling ihtimalinden uzak bir şekilde kullanılabiliyor. Diğer arkadaşın attığı Dark M.2 soğutucusu bende de var. Duruma göre hiç değilse 7-8 derece indirip durumu kurtarıyor.
Senin kartından tek M.2 yuvası var ve işlemci ile ekran kartı arasında. Sana daha sonra soğutucu aldırtma ihtimali yüksek. Ancak bu sorunu çözdüğünde gayet yeterli bir model. Bana başka sorun yaşatmadı. Şu an kasamda depolama diskidir. Soğutucu alacağında Dark'ın soğutucusu alma. Lastikle montaj yapılıyor ve zaman içerisinde sıcaklığında etkisiyle o lastikler çürüyüp kopuyor.
Kullanırken gözlemle ve 70 derecelerin üzerine çıkıyorsa soğutucu olayına o zaman bakarız.