2005 model Touareg 3.2 alınır mı?

Bu araç 2500CC Transporter'e benzemez eski nesil motor ve motor hacminden dolayı fiyatları işçiliği ile oldukça pahalı. İstediğiniz zaman satabileceğiniz bir araçta değil. Benim düşüncem o bütçe ile 2014 üzeri golf bakmanız.

Bu aracın kardeşi karşı komşumuzda vardı Cayenne 3.2 modeli adam baya geziyordu araç ile. Öyle aman aman sıkıntı çıkardığını da hatırlamıyorum. Arabayı gerçekten tank gibi yapmışlar. Üstelik Prins LPG ile kullanıyordu yakıtı çok dert etmiyordu o yüzden. Bakımları zamanında yapılmış, güzel bakılmışı bulunursa alınabilir. Ha bir de tanıdık bir usta lazım araca bir sağlam bakması için.

Bu araçta masraf kısmında motordan çok elektronikten ve şanzımandan korkmanız lazım. Motor sağlamdır ama elektronik kısmı sorun çıkartabilir. Şanzımanda aynı şekilde. Touareg'de alınmaması gereken o 2.5 TDI motorudur. Traktör gibi çalışır eziyettir.

Bu aracın kardeşi karşı komşumuzda vardı Cayenne 3.2 modeli adam baya geziyordu araç ile. Öyle aman aman sıkıntı çıkardığını da hatırlamıyorum. Arabayı gerçekten tank gibi yapmışlar. Üstelik Prins LPG ile kullanıyordu yakıtı çok dert etmiyordu o yüzden. Bakımları zamanında yapılmış, güzel bakılmışı bulunursa alınabilir. Ha bir de tanıdık bir usta lazım araca bir sağlam bakması için.

Bu araçta masraf kısmında motordan çok elektronikten ve şanzımandan korkmanız lazım. Motor sağlamdır ama elektronik kısmı sorun çıkartabilir. Şanzımanda aynı şekilde. Touareg'de alınmaması gereken o 2.5 TDI motorudur. Traktör gibi çalışır eziyettir.
Eski ve büyük motor'a sahip olması gözümü korkutuyor. Arkadaşlarda motor sıkıntı çıkarırsa baya büyük masraf açar diyorlar. Kimiside iyi araba diyorlar. Kafam karıştı.

VW tarihinin en sorunlu motoruna sahip araba muhtemelen.
Bir sürü motor türü var bu modelde. Bahsettiğiniz galiba transporterlarda da kullanılan 2.5 TDİ galiba.

Son düzenleme:
Ne kadar boş yorumlar yapılıyor. Adam 4 çeket yüksek hacimli motora sahip bir SUV alma niyetinde, millet küçük binek araba al diyor. Bari "daha yeni Tiguan al, yada Volvo XC60 al" falan deyin.

Sorunun üzerinden oldukça zaman geçmiş ancak yeni okuyanlar için ben de 1-2 yorumda bulunayım.

2004 model 3.2 olanını ben 5 sene, arkadaşım 8 sene kullandı. Tek kronik arızası (!!!) emme manifoldunda gaza basınca 3000 devirden sonra zırıltı yapar. Ama öyle kullansanız da problem yaşatmaz. Ben 4 sene o ses ile kullandım. 250-300 bin km aralığında triger zincirinin değişmesi gerekir. Masrafı 40-50 bin civarı olur. Alt takımı (alt salıncak, üst salıncak, Z rotları, rot başları) 4 sene dayanıyor. Aracı kullanım şekline ve süresine bağlı olarak havalı süspansiyon ve hava kompresörüne bakım yaptırmak gerekir) Ben aracı 150.000 Km de ilk sahibinden almıştım. 200 bin de kompresöre bakım yapıldı. Süspansiyonlar halen orijinal haliyleydi. 4 çeker şaftında boşluk olabiliyor onu da şaftçılar uygun fiyat ile onarıyorlar. Komple değiştirmeye gerek yok. Üzerindeki motor V6 değildir. VR6 motordur. Nasıl bir motor olduğunu Google amcaya sorarak öğrenebilirsiniz. Ustamın söylediğini aynen aktarıyorum: "Bu motoru öldüremezsin, ama motor ölürse sandık motor atman gerekir." 2. el yüksek kilometreli bir araç alındığında tavsiyem şudur: Yağ pompasını, devirdaimi, radyatör hortumlarını ve yapabiliyorsanız tüm sensörleri değiştirin. Kafanız rahat olsun.

Bu fiyata Touareg'den daha dolu ve karizmatik bir araba bulamazsın. Belki Volvo XC90 olabilir ama onun da 2.4 D5 modelini alırsan daha iyi olur. 2.9 T6 modelinin fiyatı çok uygundur ama motor ve şanzıman problemlerinden kurtulamazsın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı