2006 Corsa 1.3 CDTI Essentia vs 2006 Getz 1.5 VGT 110 HP

tarık0634

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar herkese, Opel Corsa 1.3 CDTI essentia ile Hyundai getz 1.5 vgt 110HP olan model arasında kaldım. İkisi de 2006 model. Sizlerin fikrini de almak isterim ilk arabam olacak.

Getz:
2006 model.
Dizel.
Km: 221.000
Motor: 1.5 vgt 110HP.
Şase podye bagaj havuzu orijinal.
Sol çamurluk lokal boya 2 parça söktak sağ taraf 4 parça komple boya.
Ekstralar:
  • Geri görüş kameralı Android ekran.
  • Sis farları xenon farlar.
  • 4 cam otomatik.
  • Elektrikli ayna.
Fiyat: 370.000TL

Corsa:
2006 model.
Dizel.
Km: 245.000
Motor: 1.3 CDTI 75HP.
Tavan orijinal sol 2 kapı değişen kalanı boyalı.
Ekstralar:
* Ön 2 cam otomatik.
Fiyat: 300.000TL

Selamlar herkese, Opel Corsa 1.3 CDTI essentia ile Hyundai getz 1.5 vgt 110HP olan model arasında kaldım. İkisi de 2006 model. Sizlerin fikrini de almak isterim ilk arabam olacak.

Getz:
2006 model.
Dizel.
Km: 221.000
Motor: 1.5 vgt 110HP.
Şase podye bagaj havuzu orijinal.
Sol çamurluk lokal boya 2 parça söktak sağ taraf 4 parça komple boya.
Ekstralar:
  • Geri görüş kameralı Android ekran.
  • Sis farları xenon farlar.
  • 4 cam otomatik.
  • Elektrikli ayna.
Fiyat: 370.000TL

Corsa:
2006 model.
Dizel.
Km: 245.000
Motor: 1.3 CDTI 75HP.
Tavan orijinal sol 2 kapı değişen kalanı boyalı.
Ekstralar:
* Ön 2 cam otomatik.
Fiyat: 300.000TL

Eğer önceliğiniz şehir içi kullanımda ekonomik ve pratik bir araçsa, Opel Corsa 1.3 CDTI Essentia uygun bir tercih olabilir. Ancak uzun yolculuklar, yüksek performans ve daha zengin donanım arıyorsanız, Hyundai Getz 1.5 CRDI VGT 110 HP daha uygun olacaktır.

Getz'in çok kalas gibi bir araba olduğunu düşünüyorum. Arabada kaliteye ve konfora dair hiçbir hissiyat yok gibi. Koltukları sert, rahat değil. Tek avantajı güçlü motor olur ki bu paraya bu model bir arabada daha çok dezavantaj (tehlikeli) olabileceğini düşünüyoum.

Corsa ise bana biraz ucuz geldi çok düzgün bir araba olmayabilir.

Yaklaşık 10 yıldır Getz kullanıyoruz, peder Tiggo 8 pro aldı Getz bana kaldı kendim de bizzat uzun süre getz sürdüm ve hala sürüyorum. Muazzam bir araba, ivmelenmesi olsun anlık atılmaları olsun, yakıt tüketimi, araç içi konforu, sorunsuzluğu vs. Getz bana göre çoğu klasmanına göre en iyi araçtır. Alanı üzmez satanı üzmez, mükemmel bir arabadır. Bizde ki 2008 modeldi. 2008 modeli için konuşuyorum gerçekten mükemmel bir araba. Araba da en yüksek hız 180 görmüştüm, daha fazla kendim basmadım, uzardı ama yükselirdi.

Corsa için konuşursak çok detaylı bilgim yok ama kroniği bol olan bir araba diye biliyorum.

245K'da Corsa, sizi bu fiyata üzer diye düşünüyorum. Tercihiniz Getz olsun.

Corsa ise bana biraz ucuz geldi çok düzgün bir araba olmayabilir.
Dikkat etmem gereken şeyler ne olur mesela?

Corsa için konuşursak çok detaylı bilgim yok ama kroniği bol olan bir araba diye biliyorum.

Ne gibi kronikler vardır?

245K'da Corsa, sizi bu fiyata üzer diye düşünüyorum. Tercihiniz getz olsun.

Neden üzer mesela? Bilmediğimden soruyorum.

Dikkat etmem gereken şeyler ne olur mesela?

Ne gibi kronikler vardır?

Neden üzer mesela? Bilmediğimden soruyorum.

Dediğim gibi kroniği olan bir araba ve sanayiciler bu araçları iyi tanıyor. Yüksek kilometre de değişensiz eski model bir Corsa. Büyük kumar. Elinde kalma ihtimali çok yüksek, cebini yakar bu araç.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı