2006 model VW Caddy 1.9TDI araca açık hava filtresi takmak

NeedForProtein

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Türkiye, Aydın
Daha fazla  
Meslek
Sporcu
2006 model VW Caddy 1.9TDI aracım var.
Hem güzel bir ses hem hafif bir performans artışı için aldım.
Aracın bakımları geldi orijinal hava filtresi değecekti zaten.
Açık hava performans filtresinin yanında castrol Edge 5.30 sıvı titanyum tam sentetik yağ aldım.
Bu ikisini aracı bakıma verdiğimde taktıracağım.
Herhangi bir diyeceğiniz ya da tavsiyeniz var mı?

Yaptıktan sonra tavsiye istemek ne kadar mantıklı? Bundan sonra hayırlı olsun demek lazım. O açık hava filtresi kazan içi değilse hiç takma daha iyi, üstelik bir sürü dezavantajı var bu açık hava filtrelerinin, google 'dan araştırabilirsin. Yağ olarak ise Shell, Motul, Mobil, Liqui Moly gibi markalar dururken bol bol sahtesi olan Castrol, bilmiyorum yani.

Yağ için bir şey yapamazsın, sahte değilse kullan gitsin. Filtreyi tavsiye etmem, onun yerine git Mann gibi kaliteli markalardan bir filtre al ve adam gibi bir yerde araba yolda giderken bilgisayardan takip ettirerek yazılım attır arabaya. Her ayar her araç için uygun değildir, merdiven altı bilgisayara bağladım yaptım oldu bitti diyen yerlere arabayı götürmeyin başınıza büyük dertler alabilirsiniz. Filtreye vereceğin parayla partikül filtresini, enjektörünü falan temizletsen daha çok güç alırsın, stock filtreler çok ekstrem bir şeyler yapmadıkça çokta gerekli değil benim gözümde.

Açık hava filtresini herkes takamaz. Açık hava filtresi performans artışı yapacak diye şart da yok. Konumu güzel yapılmazsa performans kaybı bile olur ayrıca yakıt tüketimi artar. Çok ince işçilik gerekiyor ve onu her usta yapamıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı