Spor hava filtresi 2009 model Ford tourneo connect araca takılır mı?

Katılım
7 Mayıs 2020
Mesajlar
2.993
Çözümler
8
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1650 Super, Ryzen 3 3100
Cinsiyet
Erkek
1646240894546.png


Şu spor hava filtrelerinden aracıma takmayı düşünüyorum. Bu işin riskleri falan var mıdır? Dizel araca fazla bir etkisi olur mu? Yanlış bilmiyorsam gaz verdiğimizde bu filtre kasılıp gazı bıraktığımızda ses çıkarıyormuş ve performans açısından fark ediyor falan diyorlar. Aracım 2009 model Ford tourneo connect 1.8, 110 PS. Bir de bu filtre her araca takılabiliyor mu? Şimdiden teşekkür ederim. Eğer takmaya değmezse almayı düşünmüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dizel Turbo araca hiç takma derim. Çünkü sürekli tam hava alıyor. Ateşlemesinde sorun olabilir. Havayı ölçemez ise.

Performans açısından bir artısı olur mu? Bir de 1.0 benzinli, Turbo'lu aracım var. Ona taksam nasıl olur?
Açık hava filtresi çok kaliteli olmadıkça takmayın önermem özellikle dizel bir araçta sağlam kaliteli bir hava filtresi lazım o yüzden uğraşmayın.

Performans açısından artısı olacaksa kaliteli bir şey alırım. Bunu göstermelik attım.
 
Performans açısından bir artısı olur mu? Bir de 1.0 benzinli, Turbo'lu aracım var. Ona taksam nasıl olur?
Turbo araca takma derim çünkü wastegate yüzünden hava basıncı değişmeyecek ve performansa etki etmeyecek. Atmosferik ise zaten performansa çok etki edemeyeceği için hiç gerek yok. En iyi performans turbolarda basınç ayarı oynayarak yapılır ama gecikmesi, alt devirde performans düşüklüğü, motorun buna göre tasarlanmaması gibi nedenlerle bunuda tavsiye etmem. Bir de yazılım benzinli araçlara yapılmaz çünkü hava yakıt karışımını bozarlar ve gaz tepkisini üst kademelerde çok hassas yaparlar. (Mesela %10 gaza basınca %50 açılsın gibi ve AFR ayarını 14.7 yerine 12.6 yaparlar.)
Kısaca orijinali bozma zarar verir.
 
Sesten dolayı. Kaput açılmıyor zaten. Çıkarttırdığı sesten dolayı ceza yiyen kişiler var.

Hocam sesi öyle çevreyi rahatsız edecek derecede aşırı bir ses değil. Arabanın içinde ki sürücü bile sesi anca duyar zaten. Hafif "tıss" diye ses çıkarıyor o kadar. O da gazı çok verip birden bıraktığınızda oluyor genelde.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı