2008 A4 Multitronic araç düz giderken R vitese almak sorun yaratır mı?

AdemAGYAR

Yoctopat
Daha fazla  
2008 A4 Multitronic araç kullanıyordum. Otomatik vites araç deneyimim olmadığı için yanlışlıkla 30-40 km hızla gider iken N konumundan R konumuna aldım. Fark etmedigim için hafifçe gaza bastığımda devir hafif yükselip aracın sesini o an duyduğum gibi D'ye alıp yoluma devam ettim. Şu an bir sorun yok fakat zarar görme durumu olmuş mudur? Bu durumda ne gibi önlemler alınmalı arkadaşlar?

2008 A4 multitronic araç kullanıyordum. Otomatik vites araç deneyimim olmadığı için yanlışlıkla 30-40 km hızla gider iken n konumundan r konumuna aldım. Fark etmedigim için hafifçe gaza bastığımda devir hafif yükselip aracın sesini o an duyduğum gibi D'ye alıp yoluma devam ettim. Şu an bir sorun yok fakat zarar görme durumu olmuş mudur? Bu durumda ne gibi önlemler alınmalı arkadaşlar?

Araç r ye geçmemiş korumaya alıp n de tutmuş vitesi. R de gibi gözükse geçmeyip n de kalmış.

Araç r ye geçmemiş korumaya alıp n de tutmuş vitesi. R de gibi gözükse geçmeyip n de kalmış.
Teşekkür Ederim ✅

7km/h üzerinde geçmez R'ye. Yani ben öyle biliyorum, eğer mekaniksel olarak zaten geçmiş olsaydı bunu size çok net bir şekilde belli ederdi. :)
Teşekkür ederim İcimde bir tedirginlik olunca sizlere danışmak istedim 😄

1.0 4 vites tork konvertörlü Hyundai i10 aracı 90 ile giderken yanlışlıkla R ye takmıştım. Yanımdaki yolcu "abi neden geri görüş kamerası açık" diyince fark etmiştim. Panikle debriyaja basayım derken sol ayakla frene basıp ani fren yapmıştım yanlışlıkla. 😄 Hiçbir şey olmadı. Ama bu sizde de bir şey olmayacağı anlamına gelmez. R ye takıp gaza bastıktan sonra gürültülü sesler ve vites garçlamaları duymadıysanız bir şey olmamıştır muhtemelen.

Hic bir sey olmaz çünkü araç R'ye gecmez o hızda kendini korumaya almışki geçmemiş. Vitesli araclardada öyle. Ben otobandayken 5 vitese atacaktım baktım 5 vitese geçmiyor meğerse geri vitese atıyormuşum. Geri vitese gecse bile caaaart diye ses gelir o zaman sorun büyük olurdu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı