2008 Macbook Format Atma

ertugrul2018

Decapat
2008 model bir Macbook aldım ikinci el. El Capitan yüklü. Format atmak istediğimde "this item is temporarily unavailable" uyarısı veriyor. Bunun sorunu herhalde bu Macbook ilk hangi hesaba kuruldu ise o hesapla kurulum yapılması gerektiği yönünde yazılmış bazı forumlarda. Şimdi ben bu Macbook'a nasıl format atacağım? İnanın 2 gündür uğraşıyorum. El Capitan indirdim, disk maker indirdim ama olmadı, disk maker hata veriyor.

O zaman 5.1'dir. Şu an göremiyorum çünkü disk sildim. 2008 model 5.1 olduğunu varsayalım. Mojave kurulur mu ? El Capitan yüklesem yeterli belki kasılır hatta bu bilgisayarı ayağa kaldırayım yeter çünkü sinir krizi geçirtir adama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mojave'yi rahatlıkla kaldırıyor bizzat ben denedim. Recovery'den girip MacOs'u tekrar kur sonra sitede ki adımları takip et.
Siteyi inceledim fakat bazen sorunlar olabiliyormuş. En güzeli El Capitan yüklemek. Bunun için El Capitan USB diski oluşturmak gerekiyor. Fakat El Capitan nereden ve nasıl indirebilirim. Diğer bilgisayarım da Mojave yükle App store El Capitan indirmiyor çünkü sürüm zaten bunun üstünde uyarısı veriyor. Dmg olarak internette nasıl temiz indiririm?

Dostum hiçbir sorun yok Mojave çıktığından beri cihazda yüklü. Başka Mac varsa zaten işin çok kolay USB yi bicimlendirip Mojave Patcher ile imajı USB'ye yazdirip kurulumu yapacaksın. Kurulum bitince tekrar USB'den başlatıp patch yapacaksın ve cihaz hazır bu kadar basit. El Capitan'la Sierra'yla falan uğraşma.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı