200TL kalem havya önerisi

Fatih A

Hectopat
Katılım
25 Kasım 2020
Mesajlar
1.334
Çözümler
5
Benim zaten 30W bir kalem havyam var ve Arduino projeleri için kullanıyorum ancak hem simsiyah oldu hem de yeterince ısınmıyor bu yüzden kaliteli ve ince uçlu bir havya istiyorum. Bütçe 150-200TL civarında biraz aşabilir.

Bir de Arduino projeleri için kaç derece bir havya daha iyi olur veya ısı ayarlı bir havya mı daha iyi olur? @SideWinder abi senin bildiğin Türkiye içinden bir havya var mı? Uzun süre kullanacağım havyayı şuan 10. sınıfım 11. sınıfta da kullanırım muhtemelen.

Aşağıdaki ürünler nasıldır?


Biraz pahalı benim için ama;
 
Son düzenleme:
Merhaba. Sadece arduino devre kartlarının kaba dış bağlantıları (kablo lehimli montaj, arduino dış terminallari birleştirme, vb.) sıcaklık kontrolü o kadar şart değildir, ancak entegre, chip, smd transistör, MOSFET, vb. çok hassas elemanlarla amatörden ziyade daha profesyonel tamir işleriyle sürekli uğraşıyorsanız sıcaklık kontrollü bir havya daha uygunu olur. Bu kullanım farkı bu şekliyle olur.

Proskit markası orta kalitede olup nispeten çabuk bozuluyor, bu yüzden başım epey ağrıdı. Yani sıradan, sıcaklık ayarı gerektirmeyen uygulamalarda ortadaki 947-III, hassas sıcaklık ayarı gerektiren tüm lehimleme uygulamalarında ise 947-VII işinize daha çok yarayacaktır. Kolay gelsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı