2010 Model Honda Civic LPG tüketim

Ahmet Epli

Kilopat
Katılım
22 Ocak 2013
Mesajlar
259
Makaleler
1
Çözümler
1
2010 model Honda Civic 1.6 Premium benzinli araba var elimizde. Yalnız şehir içi ve şehir dışı yakıt tüketiminden memnun değiliz. Acaba Honda servisinde bir LPG taktırılsa araç yakıt tüketimi ne olur ?
 
Aracınızı ne kadar kullandığınız önemli bir seçenektir burada.. Tüketimi hesaplamak net rakamlar için bilgi gereklidir ama ortalama yılda 20.bin km yaptığınızı varsayalım % 35 gibi kazanç sağlarsanız 1 sene civarında kendini amori etmiş olur. Honda servisinde taktırabilirsiniz araç garantiniz varmı varsa servisle bozulmama hususunu konuşunuz mutlaka Hondadan bu tarz şikayetler duydum.. Kısaca size verilecek net rakam hiç bir zaman olumlu olmayacaktır..
 
Gudermes gerekli öneriyi yapmış, eklemek istediğim araç kullanımı da önemlidir. Devirsiz kullanma falanda yakıtı etkiler. Tabi şehir içinde çok fazla zararı olur. Yüksek devirlerde aracın yakıtı da artar. LPG'yi sevmeyen biri olarak çok ekonomik olduğunu söyleyebilirim ama aracı hafta da 3-5 kere kullanıyorsanız zararınıza olucağı düşüncesindeyim. Hiç LPG kullanmadım ama dizelden bile uygun olur, tek sıkıntı kapalı yerleri unutun ve yalnış bilmiyorsam LPG her araçta iyi randıman vermiyormuş (kesin değil duyduğumu yazıyorum).
 
Kardeşe bir ekleme yapayım LPG araçların kapalı alanlara alınmaması sadece keyfi bir uygulamadır. Avrupa da kullanılan her kapalı otoparka LPG araçla girebilirsiniz. Ülkemizde de hala net bir adım olmasa da LPG üreticileri ve AVM (kapalı otopark sahibleri) çeşitli görüşmeler yapmaktadırlar. Yakın bir zaman da bu sorun çözülecektir. Soruyu tersten sorarsak hangi kapalı otoparkta güvenlik seviyesi normaldir ? Kapalı otoparklarda yapılmış herhangi bir güvenlik önlemi gördünüzmü? Yangın söndürücü var demeyeceksiniz herhalde.. Sektörün içinde biri olarak evet haklısınız ehil olmayan yerlerde LPG takımları oluyor. Araç sizin ve siz ailenizi taşıyorsunuz buna rağmen hala güvensiz bir yere taktırdığınız LPG ailenizi emanet ediyorsanız. Hiç bir yasak hiç bir önlemin size yapacağı bir şey yoktur..
LPG randıman vermiyor diye dedikodular mevcuttur. Şimdi daha gelişmiş LPG sistemleri de mevcut ama şunu da unutmamak lazım LPG ne bekliyorsunuz. Soru net siz araca LPG takarken yakıt tasarrufundan şikayet ediyorsunuz ve taktırıyorsunuz. Zaten LPG de size müthiş seri araba önermiyor. Siz arabayı seri kullanıyorsanız arabanız seri bir araba ise bu araca LPG taktırdığınızda seriliğinde bir kayıp yaşamanız doğaldır. Ve buna istinaden LPG randıman vermiyor diyecekseniz o zaman LPG den uzak durun..
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ülkemizde genelde yavandaşı yolmak için, ya da buna benzer uygulamalar fazlası ile var. Benim düşüncem LPG kaçağı tehlikeli olabilir, kapalı yerlerde kaçak vb. olması tehlikelidir. Ya patlarsa! Benzin de deli patlar ama LPG kadar patlar mı bir fikrim yok ama LPG konusu tartışılır. Yanlış düşünüyorsam düzeltin lütfen. Yurt dışında LPG kullanı mı bizdeki kadar yaygın mı?
 
Öncelikle LPG güvenliği konusunu ele alırız ama güzel kardeşim ilkmesajınızda kapalı otoparklar kastınızdı. Evet LPG güvenlimi değilmi bir seçenek ama Kapalı otopark güvenliği Ülkede ne alemde bunuda unutmamak lazım..
LPG araçlar da güvenlik konusunda haklısınız. Kesinlikle önlemlere dikkat etmek gereklidir. Burada tabiki kullanıcının dikkat etmesi gerekenlere yer verelim kısaca.. Yakın tankı mutlak surette 10 senede bir değiştirilmelidir.Araç uzun süreli kullanılmayacaksa anavanadan(multi valf) kapatılmalıdır. Araç mutlaka güniçinde benzinle çalıştırılmalıdır kurumanın önüne geçilmelidir.
İlk mesajımda yazdığım gibi LPG ehil ellerde doğru şekilde monte edildiği zaman güvenlidir ama mutlaka ehil kişiler firmalar tercih edilmelidir.
Avrupa da LPG araç sayısını tahmininden fazladır. Çünkü otogaz çevreci olduğundan dolayı tercih edilmektedir. Mesela bazı Avrupa ülkelerinde hükümet LPG taktıran araçlarının yarı masrafını ödüyor teşvik ediyor yani. İtalya da floransa gibi büyük merkezlerinin çoğunu LPG olmayan araç sokulmuyor.. Hatta şöyle bir dedikoduda var ama kendim görmedim şahit değilim İng. Kraliçesinin aracıda LPG dir derler :)
Ülkemizde şöyle bir oluşum oldu sanki LPG ucuz araçlar takıyor maddi gücü düşük insanlar kullanıyor gibi bir kanı var bu da Lüx araç sahiblerinin LPG uzak durmasını sağlıyor.
 
Abi kapalı otoparklar benim kastım değil, yanlış anlamışsın LPG'li araç kullananlar için kötü bir durum. Ben yasak olması hakkındaki düşüncemi paylaştım, sadece LPG varsa kapalı otoparkı unut dedim. Tehlikesi konusunda yanılıyorsam ki anlatmana göre yanılıyorum serbest olmasına karşı olan birisi değilim. LPG hakkında kesin bildiğim ilk çalıştırmada belli bir sıcaklığa kadar benzinde çalışıyor ve ısınınca LPG'ye geçiyor. Tabi bu injeksiyonlu araçlar için geçerli, karbüratörlüler benzin olmadanda çalışabiliyor. Ayrıca bir dedikoduda motora zarar veridiği, bildiğim kadarı ile bu da tamamı ile hurafeden ibaretmiş.
 
Yok sorun yok kardeşim ben seni anladım. Kapalı yer derken genel manada hep kapalı otoparklar gözönüne alındığından dolayı ben konuyu genelledim. Meselenin aslı şudur dikkat ve özen gösterilmesi gereken KAPALI değil YERALTINDAKİ otoparklar. Ülkemizde kapalı olup yeraltında olmayan otoparklarda bile bu çeşit uygulama uygulanıyor. LPG ehil ve doğru kişiler tarafından araçlara takıldı ise kullanıcı bilinç ise tehlikesi benzinli araç kadardır.
Ben karşımda sen olduğun için direk sana yazıyorum yoksa tartışma ortamı falan yok yani. Senin beni yanıltman yada bana akıl vermen gibi bir algılamam yok. Ben herkesden alacağımı alırım almayacağımı almam. O yüzden sakın kişisel algılama kardeşim genel sohbet yapıyoruz karşılıklı..
Ayrıca ben klasik arabalar kullandığımdan dolayı (Şuan elimde 1952 direksiz Chevrolet var baya bitti yakında yarışa katılacağım) LPG falan işim yok yani. Sadece bilgi paylaşımı yapmaya çalışıyorum LPG ile ilgili..
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı