2011 MacBook Pro macOS Big Sur kurulumu nasıl yapılır?

@tristessehivernale hocama katılıyorum. Eğer Monterey'e geçilmediyse normalde Big Sur' kullanmaya devam etmek kesinlikle daha mantıklı. Ancak halihazırda Monterey kullananlar için gelen güncellemeleri almak daha mantıklı. Ancak Monterey kullanılamaz mı? Kullanılır tabii ki. Sadece Monterey'in Big Sur'dan daha stabil olduğu söyleminiz doğru değil.

Monterey falan olay biraz benim istediğim sorudan sapmış madem bir soru sorup hem kendimi rahatlatayım hem de konu kirliliği olmasın. Bu bilgisayarı bataryası bozuk diye aldım. Yani bilgisayar pilde belli bir süre duruyor bu süreç çok kısa 4 bilemedik maksimum 5 dakika. Ondan sonra aniden kapanıyor ama işin garip yanı düğmeye basınca tekrar tetikleniyor laptop açılıyor. Anakartta mıdır problem yoksa bataryada mıdır? Lütfen batarya deyin anakartla cebelleşmek istemiyorum :D
 
Büyük ihtimalle sorun pildedir, ne kadar kapasitesinin kaldığına bakın. Sizin şimdiki sorunuz da başlıktan sapmış ama neyse.
 
Büyük ihtimalle sorun pildedir, ne kadar kapasitesinin kaldığına bakın. Sizin şimdiki sorunuz da başlıktan sapmış ama neyse.
Evet biliyorum fakat siz konuyu saptırınca ben de saptırdım. Monterey kurdum bu arada yardımcı olanlara teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Konu hiç saptırılmadı hocam :) Airdrop özelliği çalışıyor mu?

Dün gece elektrik kesilince kurulum yarıda kesilmiş üstat. Tekrardan kuruyorum şu an bir dakika bile kalmadı dediği ama yarım saat bekleteceği yerdeyim :)
Konu hiç saptırılmadı hocam :) Airdrop özelliği çalışıyor mu?
Güncelleme: yardım eden herkese teşekkür ederim. MacOS monterey kurdum sağlıklı çalışıyor. Airdrop özelliğini tam çözemedim ama tıkladığımda etrafımdan cihazlar taramaya başladı sanırım çalışıyor. Backlight problemine kadar aştım. Pil problemini de içini açıp pili söküp takarak aştım :)
 
Son düzenleme:
@tristessehivernale hocama katılıyorum. Eğer Monterey'e geçilmediyse normalde Big Sur'u kullanmaya devam etmek kesinlikle daha mantıklı. Ancak halihazırda Monterey kullananlar için gelen güncellemeleri almak daha mantıklı. Ancak Monterey kullanılamaz mı? Kullanılır tabii ki. Sadece Monterey'in, Big Sur'dan daha stabil olduğu söyleminiz doğru değil.
Bunun doğru olmadığını örneklerle sunarsanız sevinirim. OpenCore ile Big Sur 11.6 ve Monterey Beta’yı sırayla denedim, Monterey Big Sur’dan daha akıcı ve sorunsuz çalıştı. Burada stabiliteden kasıt demek istediğim şu: Apple Monterey’i Big Sur’a nazaran daha verimli şekilde oluşturdu. Buna daha az bellek kullanımı vs. örnek verilebilir.
 
Ahahah lafınızı balla keserek giriyorum araya :D macOS Monterey 12.3 kurdum fakat 12.3. 1 güncellemesi gelmiş. Güncellemeli miyim yoksa güncellersem problem oluşturacak mıdır?
 

Geri
Yukarı