2011 yılında üretilmiş iPad 2'yi ikinci ekran yapmak için stabil uygulama önerisi

Dogukanucarrr

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selam. Öncelikle 14 şubat 2021 senesinde aynı başlık adı altında açılmış konu olsa da rehber niteliğinde nasıl yapılacağına ilişkin bir konu bulamadım.
İlgili konu: Çözüldü: iPad 2'yi Monitör Olarak Kullanabilir miyiz?

Elimde 2011 model iPad 2 bulunmakta. Bunu ikinci ekran olarak kullanmak için internetten arayışa girdim. Sonuç olarak elimde ki iPad ile iOS 9.3.5 sürümüne sahip olduğumdan App Store'da "xdisplay" isimli bir uygulama ve Windows için karşılığı olan "splashtop wired xdisplay agent" isimli uygulamayı indirdim.
Uygulama linki: Turn your Tablet into a Monitor: Splashtop Wired XDisplay
Uygulamayı bağlamaya çalışırken sıkıntı yaşadım ve masaüstü uygulamasından Advanced seçeneğine girip ayna ekran modunu açtım.
Ekran iPad üzerinde görünmeye başladı. Ancak bir sıkıntı vardı. Ekran uzat şeklinde değil yinele şeklinde gözüküyordu. Bunu değiştirmeye çalıştığım zaman ise aslında Windows'un IPad'i ekran olarak hiç görmediğini gördüm.
Bu yüzden uzat, yinele vs. gibi hiçbir seçenek çalışmıyordu. Uygulama üzerinden de açtığım tiki kapadığım zaman ise uygulama bağlanmaya çalışırken kapanıyordu.
İnternette yabancı bir kişinin yazdığı yazıdan anladığım kadarıyla sanal bir ekran oluşturup, uygulama üzerinden bu sanal ekranı IPad'e yansıtmasını istediğimiz zaman oluyormuş. Çünkü Windows bu sanal ekranı görmüş oluyor ve bu sefer uzat, yinele vs. gibi komutlar anlamlı bir şekilde çalışabiliyor.
Sanal ekranı oluşturduktan sonra ekran uzat şeklinde ikinci ekran gibi çalışabilir hale getirdim. Burada bir diğer sorun ile karşılaştım.
Sanal ekran oluşturma ile ilgili izlediğim video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda ki komutlar CMD üzerinden girdiğim zaman sanal ekran oluştu ama bir tane oluşmakla kalmadı. Birden fazla oluştu. Bu sorunu da videoda bulunan kodları tamamen yazıp sanal ekranı tamamen kaldırdım. Yeniden başlatıp tekrar kurduğum zaman sadece bir tane sanal ekran oluşmuş oldu.
Kurulduktan sonra ise ayna ekran ayarını yaptığım yere gelip ekranı 2. ekran olarak seçip oluşturmuş olduğum sanal ekranı aynalamasını ayarladım.
Uygulama da kopukluklar olsa bile 12 senelik bir cihazı bu şekilde değerlendirebildim.
iOS 9.3.5 için daha stabil çalışan uygulama önerisi olan var ise yorumlar bölümünde benimle paylaşabilir.

Dosya Ekleri

• IMG_20231014_214727.jpg
    IMG_20231014_214727.jpg
    252 KB · Görüntüleme: 146
Merhaba. Öncelikle IPad'i hala monitör olarak kullanıyor musunuz bilimiyorum ama bir sorum olacak. Ben dediğiniz program ile direkt olarak dediğiniz kod olayına bulaşmadan işi hallettim fakat şarj konusunda IPad'den emin olamadım. Sizin tabletinizin şarjı uzun kullanımda tükenmeden götürebiliyor mu?

Merhaba. Öncelikle IPad'i hala monitör olarak kullanıyor musunuz bilimiyorum ama bir sorum olacak. Ben dediğiniz program ile direkt olarak dediğiniz kod olayına bulaşmadan işi hallettim fakat şarj konusunda IPad'den emin olamadım. Sizin tabletinizin şarjı uzun kullanımda tükenmeden götürebiliyor mu?

Fazlasıyla uzun gidiyor tahminen 10 saat ekran süresi rahatlıkla söyleyebilirim.

Merhaba konuyu 3. defa açmış olacağım ama yaklaşık 1 haftadır bu konunun peşindeyim uygulamayı yükledim 2 cihazada kablo ile bağlantımı yaptım ama sizin gibi bağlanmakta sorun yaşıyorum ve sorun sizin gib masaüstü uygulamasından ayna ekran modunu açınca düzelmedi kendi kafamdanda denedim bir şeyler ama IPad'ime ekran gelmiyor ne yinele şeklinde ne de uzat şeklinde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı