2012 Kangoo Multix 1.5 dCi Authentique gaz yemiyor

amaterasu4

Hectopat
Katılım
28 Aralık 2020
Mesajlar
143
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
İyi günler, uzun yoldayız hızlı bir şekilde yardımınız lazım. Araba bir şeyi yokken durduk yere önce yakıt artışında büyük bir artış yaşadı. 1 saat önce yokuşta zorlanma; 15-20 dakika önce de düz yolda dahi gaz yememeye başladı. Zaten ondan önce de uğultu duyduk kaputtan. Böyle ıslık tarzı bir ses. Durduğumuzda yağ kapağının olduğu yerden tamamen duman çıkıyordu. Yağı bitmişti. Turbo ile mi alâkalı motor ile mi yoksa yağ ile mi? Arabanın yağı uzun yoldan önce değiştirildi. Harareti tam yarıda sıkıntı yok. Çalıştırınca bekleme süresine sürekli dikkat ediyoruz. Araç 303.000 kilometrede.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Turbo bitmiş olabilir, bir ihtimal debriyaj balatası bitmiş olabilir. Gerçi yağ kalmamış diyorsun yüksek ihtimalle Turbo bittiği için motor içine yağ basıyor. Biraz daha kullanmaya devam ederseniz yüksek ihtimalle motor ambaleye kalkacak. Çekici çağırın bence buradan bir şey demek çok mümkün değil açılıp bakılması lazım.
 
Turbo bitmiş olabilir, bir ihtimal debriyaj balatası bitmiş olabilir. Gerçi yağ kalmamış diyorsun yüksek ihtimalle Turbo bittiği için motor içine yağ basıyor. Biraz daha kullanmaya devam ederseniz yüksek ihtimalle motor ambaleye kalkacak. Çekici çağırın bence buradan bir şey demek çok mümkün değil açılıp bakılması lazım.
2-3 ustaya daha sorduk hepsi turbo dedi. İnşallah turbodur çünkü motorların fiyatından bahsetmek istemiyorum...
(Bahsetmeyi unutmuşum) Düşük yağ basıncı diye uyarı veriyordu. Yağı doldurduk ama sonuç nafile. Şu an bıraktık sanayiye teşekkürler tekrar.
 
Sıkııntı muhtemelen turbo da. Çekici çağırın.
 
Sonuç çıktı mı?
Hocam sonuç nedir? Az daha kullansanız ambele olayı olacakmış, bununla geçmiş olsun.
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler

Arkadaşlar araç önce turbo kesmiş. Sonra turbo motorun içine hem kendinden öğüttüğü parçaları basmış, hem de yağ. Arabanın motorundan egzozun çıkışına kadar yağ dolmuş. Turbo, -arabayı aldığımız adamın dediği gibi- yeniymiş. Fakat bize motorda bir şey yok demişti. O gün acelemiz vardı bir yere yetişmemiz lazımdı o yüzden tam ekspertize sokamadık. Sonra hallederiz dedik o da nasip olmadı. Daha arabayı alalı bugün 1 ay oldu. Motorundan korkuyordum zaten. O yüzden adamın ses kaydı falan duruyor. Bize araçta olan bir hatayı (rektefiye edildiğini ve iyi yapılmadığını) söylemediği için adam hakkında suç duyurusunda bulunma hakkımız var mı? Haklı durumda mıyız?Motor da daha önceden rektefiye edilmiş, onu da tam olarak yapamamışlar; ondan olmuş zaten. Turbodan dolayı birkaç piston bükülmüş, subaplar kırılmış. Motorun içinde turbonun bastığı yağ, pistonla -yanlış bilmiyorsam- motorun içinde sıkışmış sürekli. Uzun lafın kısası "turbo arızalıdır inşallah turboyu yaptırmakla çıkabiliriz" derken turbo sağlam; motor pert olmuş. Motor subaplar pistonlar ve kalan tüm motor parçaları rektefiye olacak maalesef. Ve bu arabanın parçalarının 600-700 bin liralık araçlara yakın olması canımı çok sıkıyor. Bize yaklaşık çıkacak masraf 100.000 TL. Hazır devam ederken sorayım; rektefe edilmiş motor iyi bir elle yapılırsa motor ilk günkü gibi olur mu, tekrar aynı arızayı verir mi, daha kaç bin kilometre gider tahmini. Dipnot: Arabayı hassas kullanıyoruz, arabayı ısıtma, sürme konusunda, ağır yük yüklememe gibi. Kısacası standart otomobil gibi kullanıyoruz.
 
Rektefiye edilen motor eskisi kadar olmasa da güzel bir performans veriri fakat diğer konular hakkında fikrim yok. Muhtemelen adama bir eşy yapamazsınız. Ekspere sokmalıydınız.
 

Geri
Yukarı