2012 Toyota Corolla 113.000 TL'ye almak mantıklı mıdır?

Arkadaşlar, babam almada diretti. Yarın Malatya'ya gidiyor. Biraz hak da verebilirim.
Şu günlerde, babam için araba ihtiyaç. Taziyelerimiz oldu, oturduğumuz evin konumunun kötülüğü vb. şeyler yüzünden bir ihtiyaç oluyor.

Buradaki mesaj yazan tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum.
 
Evet haklısınız ama eğer daha önce atıyorum 40 binlik arabası olan arabası 80 oldu ve alacağı araba 80 den 130'a çıktı. Evet bu şekilde düşünsek pek sıkıntı değil ama 2017 arabası hiç olmayan birisi 40 bin lira çekecek iken şuan hiç arabası olmayan 80 bin çekmesi gerekiyor o durumda olanlar için biraz sıkıntılı bir durum.
Hah işte asıl sıkıntı orada başlıyor. Enflasyondan daha yüksek veya enflasyon ile aynı oranda maaş zammı almıyor kimse. Bu konuda her şekilde haklısınız zaten aksini söylemedim. Fakat malın alım gücü olarak değeri artmıyor kağıtta yer alan karşılığı artıyor. Eskiden 25 kuruş olan ekmeğe şu an 1 2 lira vermek gibi bir durum işte. 25 kuruş zamanında bir asgari ücrete misal 1000 tane ekmek giriyordu fakat şu an 1000 ekmek alınmıyor. Alınsa enflasyon olmaz zaten.
 
Bende bu fiyatlara araç almayı mantıklı bulmuyorum ama son 5-6 senedir hep diyoruz ki piyasa çok şişti fiyatların düşmesini bekleyin. Fiyatlarda aksine hep artıyor, hep artıyor.
 
Araba fiyatları düşmez arkadaşlar. Boşuna beklemeyin. Kur yükseldikçe sıfır araç fiyatı yükseliyor, o yükseldikçe ikinci el de yükseliyor. Başlıktaki araç eğer Corolla 1.4 D-4D modeli ise düşük km ve temiz bulunduğunda kaçırılmaması gereken güvenli ve arızasız bir modeldir. Ben bile 2017 model hyundai i20 aracımı satıp almayı düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı