Toyota Corolla nasıldır?

Merhaba. Ben ALLAH izin verirse güncel kasa (E210) Toyota Corolla alma niyetindeyim. 1.5 Dream veya 1.8 Hybrid Dream düşünüyorum. Kullanan, binmiş olan veya çevresinde olan biri varsa deneyimlerini dinlemek isterim. Özellikle konfor ve yalıtımını merak ediyorum. Teşekkürler.
1.5 motor yeterli sekilde gidiyor fakat performans beklentiniz varsa uzebilir, 1.8 hybrid olarak 140 beygirler belirli bir hiza kadar baya iyi gidiyor, konfor ve yol tutus konusundan yeterli oldugunu dusunuyorum, butcenizi belirtirseniz daha farkli oneriler yapanlar da olacaktir, eksi olarak da soylenecek en bariz durum yalitim olabilir ama bu segment Japon araclarinda normal bir durum asiri rahatsiz etmiyor ama pek iyi olmadigi belli.

1.5 motor yeterli sekilde gidiyor fakat performans beklentiniz varsa uzebilir, 1.8 hybrid olarak 140 beygirler belirli bir hiza kadar baya iyi gidiyor, konfor ve yol tutus konusundan yeterli oldugunu dusunuyorum, butcenizi belirtirseniz daha farkli oneriler yapanlar da olacaktir, eksi olarak da soylenecek en bariz durum yalitim olabilir ama bu segment Japon araclarinda normal bir durum asiri rahatsiz etmiyor ama pek iyi olmadigi belli.
Teşekkürler hocam.

Teşekkürler hocam.
Rica ederim hocam, bu arada gecen gun bir videoda 2021 model olmasi lazim 1.5 motorlarda kronik bir sorunla alakali bilgi gormustum, ne kadar dogru bilmiyorum arastirmaniz iyi olur eger o yillarin 1.5 motorunu alacaksaniz. Genelde Toyota bu tarz durumlarda musterisinin arkasinda en iyi duran markalardandir ama yine de soylemek istedim.

1.5 benzin için bir şey diyemem, yani motor anlamında. Fakat 1.8 hybrid sahibiyim. Çok memnunum. Tabii ne beklendiğiyle alakalı bu.

Benim beklentilerim az yakması, güvenli olması, teknolojik donanımının iyi olması. Corolla bunların hepsini veriyor. Ses yalıtımı fena değil, iyi diyemem ama kötü de değil.

Şerit takip, adaptif hız sabitleyici iyi çalışıyor. Tam otonom sürüş beklemeyin ama. Şerit takip sadece yardımcı, arada direksiyonu tutun diye uyarır :)

CVT şanzıman üst düzey çekiş vaat etmiyor. Sağlamlık vadediyor. Ayrıca spor mod açarsanız "gitmiyor" diyen arkadaşlar toz toplar arkasından.

0-100 11 sn 142 nm ne kadar gidebilir top Speed desen 200 bile çok zor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
0-100 11 sn 142 nm ne kadar gidebilir top Speed desen 200 bile çok zor.

Böyle arabalar zaten hızlı gitsin diye tercih edilmiyor. Sorun çıkarmasın, maliyetli olmasın, uzun ömürlü olsun diye tercih ediliyor. Bu tür arabaların da teknik özellikleri zaten aşağı yukarı bu seviyelerde. Yani böyle araçlarda ibreyi sona dayamak veya 0'dan 100'e 10 saniyenin altında çıkabilmek bir kriter değil.

Bütçe sınırım yok hocam ancak mümkün olduğunca az yakan, parçası ucuz olan ve idare edecek kadar konforlu bir araç bakıyorum. Çünkü ablamla beraber kullanacağız ve onun ilk deneyimi olacak. Normalde 1.3 TCe Megane bakıyordum ama termostat probleminden dolayı vazgeçtim. Corolla da CVT sağ olsun bağırması beni kendinden uzaklaştırıyor.

Hocam bakımlarını düzenli bir şekilde yaparsanız 1.3 TCe fena motor değil düzenli bakım yaparak 200 bin km gördüm.

Arabayı alırken sadece motor ömrüne bakıyorsan lada öneririm 🤣
Sadece motor ömrüne bakmadığımı konuyu okusaydın görürdün.

Ben senin kafana çocukken sahiptim. Bir defa sanayiye düş, karda kışta yolda kal bak bakalım böyle laflar edecek misin. Premium marka parasını Corolla'ya boşuna saymıyor millet.

Bu arada, Lada'yla doğduk biz, sonrasında Porsche'lere Maserati'lere kadar bindik çok şükür, dediklerin beni gücendirmez.

Hocam bakımlarını düzenli bir şekilde yaparsanız 1.3 TCe fena motor değil düzenli bakım yaparak 200 bin km gördüm.
Deneyimlerinizi duymak isterim hocam. Özellikle konfor, yalıtım ve rahatlık nasıl merak ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı