2013 Dubai Airshow'da Rekor Sipariş Alan Uçak: 777X

Makaleler
24
Yer
İstanbul
Boeing Başkan ve CEO'su Jim McNerney, 777X'i 259 siparişle kapatmıştı. Anlaşmaların toplam değeri liste fiyatlarında 95 milyar dolardan fazladır ve 777X'i ticari jet tarihinin en büyük ürünü olarak değerlendirmiştir bu durum.

Birçok şirket opsiyonel Boeing ve Airbus uçak siparişlerini iptal edip 777x siparişi istemişti.

full777x-boeing.jpg

Boeing'in son imajını kurtarma şansı bu uçak. Hata yaparlarsa bundan sonraki 797 projesini de rafa kaldırıp ayakta kalmak için çabalıyor olurlar. Gerçi arkalarında (ceplerinde) senatörler ve ABD senatosu varken bir yolunu bulup ayakta kalırlar ama politik "şantaj" (tehdit yada yaptırım) olmadan yeni uçaklarını satamazlar büyük ihtimalle.

Sizin Boeing'e güveniniz çok azalmış. Şu 737 olayını kafadan atıp, her uçağı ayrı değerlendirmeniz gerek. Sonuçta bütün uçakları aynı ekip yapıp, diğer ekip kontrolünü, testini yapmıyor.

Tekrar tekrar söylüyorum, bir uçağın test aşamasında kaldığı ve geçtiği birçok konu vardır. 777X kapı olayının bu kadar meşhur olmasının sebebi, Boeing'in zor zamanlar yaşamasından dolayı 1 tekme daha vurmak içindir. Siz prototipi çıkan her modelin %100 sorunsuz olduğunu mu düşünüyorsunuz onu anlamadım.

Yani yaptığın şey uçak, sektör havacılık. Milyar dolarlar dönüyor. Sorunlar her zaman olur. Ha dersen 100 yıllık şirkete, daha zor dönemlerde daha iyi projeler yapan şirkete, 777x gibi bir projede böyle hatayı yakıştırmadım, ona ben de katılırım...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı