2013 Volvo V40 EuroNCAP Canavarı

Gudermes

Hectopat
Katılım
4 Eylül 2010
Mesajlar
468
2013 Volvo V40 EuroNCAP Canavarı

UHvtR.jpg


Volvo’nun yeni kompakt hatchback modeli V40, 1.6 litrelik dizel baz versiyonu ile girdiği Euro Ncap çarpışma testinden 5 yıldızla ayrıldı. Mankenlerin vücudunun tamamı iyi bir şekilde korundu. En zor puan alınan tekrarlı yan direk çarpışma testlerinde mankenleri mükemmel koruyan V40, maksimum puanlarla testten ayrıldı.

V40'ı diğer araçlardan ayırt eden en önemli özellik, bütün V40 yelpazesine standart olarak takılan, dünyanın ilk Yaya Hava Yastığı teknolojisi. Bir yayayla çarpışma yaşanması halinde alıcılar çarpışmayı tespit ediyor, çabucak motor kapağını serbest bırakıyor ve hava yastığını şişiriyor. Yaya Hava Yastığı motor kaputunu kaldırıyor ve sert A sütunlarını kısmen kaplayarak yaya için daha fazla koruma sağlıyor.

V40 Euro NCAP in testlerinde yaya korumasında %88, yani değerlendirmenin şu ana kadar alınan en iyi skoru aldı.

Not : Bu gördüğünüz rakam ve dereceler hakkında bir hatırlatma yapayım. Sizler de notların durumunu değerlendirin. Bundan 3 sene önce bu rakamları sektörden birine söyleseydiniz emin olun size gülerdi. Geldiğimiz nokta budur..
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı