2013'teki alım gücü ve 2019 kıyaslaması

Geçmişte aldığım ve bugün alamadığım bir ürünle basit bir hesap yaptım.

6 sene önce aldığım 2013 model MacBook Pro = O dönemdeki aylık gelirim x 3 (asgari ücretli ve öğrenciydim (bakınız öğrenciydim kısmı çokomelli))

Bugün 2018 model MacBook Pro (2018 olan touchbarlı) = Şu anki aylık gelirim x 3,90 (Tam zamanlı ve üniversite mezunu olarak çalışıyorum. 3904 TL net gelirim var.)

Bu işte bir terslik yok mu?

Bu arada şimdi ne kullanıyorsun derseniz; cam yerine naylon ekran koruması olan (şaka değil) en ucuz Dell inspiron. 2500u işlemcisi var.

Not: bize öznel değil, bilimsel verilerle gel diyenler olacak. Onlara bilimsel verilerle gelince "soğan da yeme" diyorlar

Son düzenleme:
Bu hızlı düşüş devam ederse elimizde ki sistemlere gözümüz gibi bakıp 10 yıl idare etmek zorunda kalacağız.

2014'de Asus K55VJ İ7 3630QM işlemcili notebookumu 1.3 asgari ücret ile alabilmiştim. Günümüzde muhtemelen 2x asgari ücreti buluyordur o seviyede ki bir notebook.

İnşallah üretim ve halkın refahına önemi arttırıp daha iyi ekonomi ve psikolojiye en yakın zamanda ulaşırız. ☺

Bizim insanımız cahil maalesef. 2 paket makarna veya 1 paket kömür için oy veriyorlar. Başımıza gelenleri başta olan partiden değil de diğer partilerden biliyorlar. Hal böyle olunca ne bekliyoruz ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…