2014 15” MacBook Pro alınır mı?

Esqape

Megapat
Daha fazla  
Dostlar selamlar. MacBook tarafına geçiş yapmak istiyorum ancak ilk başta da çok para yatırmak istemiyorum. Gündelik kullanım Excel Word tarayıcıda gezinmek için vs. bir cihaz buldum. 2014 retina 15” Pro i7 9. nesil işlemci 16 GB RAM 500 GB depolaması var cihazın. Sizce bu cihaz alınır mı?

Çok çok çok ucuz olması lazım alınması için. Aksi takdirde Intel MacBook alınmaz. Gerçekçi olalım, burası Türkiye. Adam 11 senelik leş laptopuna tonla para isteyecektir. Bahsettiğiniz işlerde bile 11 senelik bu cihaz yetersiz kalacaktır. M1 base model cihazlar 2. elde ciddi anlamda uygun fiyatlara satılıyor. M serisi varken Intel serisine bakmayın. O iş bitti.

10 k ya kadar ayırmıştım hocam o da gerçekten çok ihtiyacım olmadığı için. Tamamen keyfiye yakın bi kullanım için alıyorum. Bu belirttiğim cihaz için 9 k ya anlaştım. M1 cihazlar 20-25 bandında

Yani hobi olarak merak gidermek adına yine alabilirsiniz ancak "ya millet bu kadar macbook macbook diyor, neymiş bu macbook" motivasyonu ile almak istiyorsanız 11 yaşındaki macbook size bunu vaat etmeyecektir. 11 yaşındaki ve/veya Intel işlemcili Macbook tavsiye etmiyorum hocam.

Ben olsam en az M1 bakardım. 11 yaşındaki cihazın bataryası ne alemdedir, işlemci ne kadar soğuyabiliyordur, güncel uygulamaları nasıl açar hepsi muamma.

Dostlar selamlar. MacBook tarafına geçiş yapmak istiyorum ancak ilk başta da çok para yatırmak istemiyorum. Gündelik kullanım Excel Word tarayıcıda gezinmek için vs. bir cihaz buldum. 2014 retina 15” Pro i7 9. nesil işlemci 16 GB RAM 500 GB depolaması var cihazın. Sizce bu cihaz alınır mı?
10 sene önceki ürün. Mezara girmesi lazım artık. Tabiki alınmaz..

Hem Windows hem Mac kullanan biri olarak, eğer sadece heves için alıyorsanız paranızı çarçur etmeyin derim. Windows Mac'e göre çok daha kullanışlı ve özgür bir işletim sistemi. Mac oldukça sadeleştirilmiş, kendine ait bir ekosistemi olan bir yapım. Kendine özgü, başarılı ve güçlü ona lafım yok ama Windows varken boşa para harcamış olursunuz. İlla alacak olursanız M1 Air'lere bakın. Onda da herhangi bir program kullanacaksanız mutlaka 16gb Ram olanını tercih edin. 8 Gb inanılmaz yetersiz kalıyor. İlk çıktığında almıştım ve gerçekten oldukça vasat bir işlem sunmuştu. Arkada bir program açıkken ve birden fazla tarayıcı sekmesiyle işlem yaparken hemen bellek uyarısı vermeye başlıyor.

Tabi tüm bunları söylerken artısı yok mu? Sabah yanınıza cihazı alın ve çıkın. Akşama kadar şarjı gider (Muadili bir Windows laptopla kıyaslayacak olursak). Hafif, güçlü, sessiz ve oldukça pratik bir cihaz. Ama dediğim gibi sadece meraktan alacaksanız hiç almayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı