Vallahi çok mantıklı söylemişsiniz. Kısıtlı paralarla 1.6 motorlu bmwler almak kadar mantıksız bir şey yok hocam BMW dediğimiz bence en aşağı 2.0 alınmalı çünkü Türkiye'de insan gibi binmiyorlar bu araçlara. 1.0 motor koysak yine yanlamaya çalışırlar her neyse yapmanız gereken aracınızdaki motorun kodunu öğrenip internetteki türk-yabancı forumlarda kronik sorunlarını araştırmak. 92K KM çok az görünüyor fakat yine de geleceklere önden hazırlıklı olmak gerekli. Yine de kendi fikrimi sorarsanız illa dizel istiyorsa herhangi bir D4D motor kullanan toyota çok tatlı olur.Yakın bir arkdaşım 2014 1.16d ed almayı düşünüyor. Hatasız boyasız. 92.000 KM'de. Araçlardan pek anlamam. Expere götürelim diyoruz. Ama mekanik olarak problemin olup olmadığını nasıl anlarız ? Yada düzgün bakılıp bakılmadığını ? BMW'ler genelde sık sorun yaratıyor ve onun için ince eleyip sık dokuyor. Bende anlamadığım için burada BMW hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa fikirlerini beklerim. Ben ona Toyota al sorun ihitmali düşük diyorum ama yaşlı arabası diyor
Tutturdu BMW diye bir şey diyemiyorum. Kendisi zaten 40 yaşında aile arabası olarak kullanacak. Yanlama vs. yapmaz. Performans ile'de işi yok. Benzinlileri araştırdık biraz ama N13 olanlar da da sıkıntılıymış.Vallahi çok mantıklı söylemişsiniz. Kısıtlı paralarla 1.6 motorlu bmwler almak kadar mantıksız bir şey yok hocam BMW dediğimiz bence en aşağı 2.0 alınmalı çünkü Türkiye'de insan gibi binmiyorlar bu araçlara. 1.0 motor koysak yine yanlamaya çalışırlar her neyse yapmanız gereken aracınızdaki motorun kodunu öğrenip internetteki türk-yabancı forumlarda kronik sorunlarını araştırmak. 92K KM çok az görünüyor fakat yine de geleceklere önden hazırlıklı olmak gerekli. Yine de kendi fikrimi sorarsanız illa dizel istiyorsa herhangi bir D4D motor kullanan toyota çok tatlı olur.
Aile arabası olarak kullanacak. Performans beklentisi pek yok. 40 yaş çoluklu çocuklu adamHocam BMW 3-4 serisi olsa anlarımda 1 serisi nedir? Onun yerine çok daha iyi seçenekler var. BMW zaten alman parçası genel pahalı. Arıza çıkarma riski yüksek. Uzun süre sanayi yolu görmek istemiyorsa Toyota tarzında bakabilir.
Hocam kendisinden bahsetmedim ama ülkedeki çoğu kişi BMWleri çok hor kullanıyor. Yani sizin arkadaşınız bir şey yapmaz ama sizden önceki kişi 1.6 motoru sıkıştıra sıkıştıra kullandıysa ve motor kronik sorunluysa çok çok başınız ağırır.Tutturdu BMW diye bir şey diyemiyorum. Kendisi zaten 40 yaşında aile arabası olarak kullanacak. Yanlama vs. yapmaz. Performans ile'de işi yok. Benzinlileri araştırdık biraz ama N13 olanlar da da sıkıntılıymış.
Aile arabası olarak kullanacak. Performans beklentisi pek yok. 40 yaş çoluklu çocuklu adam
Onu nasıl anlarız ? Benimde gördüğüm genelde BMW'leri seri ve sert sürüyorlar genelde.Hocam kendisinden bahsetmedim ama ülkedeki çoğu kişi BMWleri çok hor kullanıyor. Yani sizin arkadaşınız bir şey yapmaz ama sizden önceki kişi 1.6 motoru sıkıştıra sıkıştıra kullandıysa ve motor kronik sorunluysa çok çok başınız ağırır.
Valla hocam onu anlamanızın hiçbir şansı yok desem yeridir çünkü arabayı siz sürdükçe 500kmde bir 1000kmde bir orası burası patlayınca çatlayınca parçalar artık ömrünü erkenden doldurmaya başlayınca anlıyorsunuz ama alacağınız arabanın sahibine şöyle bir bakın mesela 40-50 yaşında düz bir sürücü arabayı ne kadar zorlar ne kadar sıkıştırır oradan da düşünüp alabilirsiniz ama bence BMW tamamen şans işi Türkiye'de. Sıfır almak en mantıklısı ama çok pahalı. İkinci el alıyorken de ben olsam cebimde 1 sandık motor parası bırakacak şekilde alırdım ne olur ne olmaz.Onu nasıl anlarız ? Benimde gördüğüm genelde BMW'leri seri ve sert sürüyorlar genelde.
N47 motor var o modellerde.
30 yaşında ve doğulu birisi alacağı insan. Genelde de gençler sürüyor. Masraf olarak'ta Toyota'dan falan yüksektir illa ki.Valla hocam onu anlamanızın hiçbir şansı yok desem yeridir çünkü arabayı siz sürdükçe 500kmde bir 1000kmde bir orası burası patlayınca çatlayınca parçalar artık ömrünü erkenden doldurmaya başlayınca anlıyorsunuz ama alacağınız arabanın sahibine şöyle bir bakın mesela 40-50 yaşında düz bir sürücü arabayı ne kadar zorlar ne kadar sıkıştırır oradan da düşünüp alabilirsiniz ama bence BMW tamamen şans işi Türkiye'de. Sıfır almak en mantıklısı ama çok pahalı. İkinci el alıyorken de ben olsam cebimde 1 sandık motor parası bırakacak şekilde alırdım ne olur ne olmaz.
Hocam dediğim gibi umarım D4D motorlu Toyota tarzında sorunsuz sağlam motorlu bir araç alır çünkü araçlar insanın başına sıkıntı açtıkça kendinden soğutuyor. Toyota'dan çok daha yüksek masraflıdır BMW ve ayrıca yaptırdığınız parçalar orijinal değilse veya yan sanayinin en dandik ürünlerindense kısa sürede tekrar başınıza bela oluyor. Bir de tüm bunların üstüne sanayiye girdiğinizde usta altınızda BMW olduğunu görüp afedersiniz bir de o çakıyor size.30 yaşında ve doğulu birisi alacağı insan. Genelde de gençler sürüyor. Masraf olarak'ta Toyota'dan falan yüksektir illa ki.