2014 BMW 1.16D ED alınır mı ?

Yakın bir arkadaşım 2014 1.16D ed almayı düşünüyor. Hatasız boyasız. 92.000 Km'de. Araçlardan pek anlamam. Exper'e götürelim diyoruz. Ama mekanik olarak problemin olup olmadığını nasıl anlarız? Ya da düzgün bakılıp bakılmadığını? BMW'ler genelde sık sorun yaratıyor ve onun için ince eleyip sık dokuyor. Bende anlamadığım için burada BMW hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa fikirlerini beklerim. Ben ona Toyota al sorun ihitmali düşük diyorum ama yaşlı arabası diyor :D

Hocam arabanın direksiyonu, tuşları, koltuktaki deformasyonlar(oluştuysa) az çok nasıl kullanıldığı anlaşılır ama kesin bir sonuç vermez yılına göre ve dizel olmasına göre kilometresi çok güzel.

Hocam arabanın direksiyonu, tuşları, koltuktaki deformasyonlar(oluştuysa) az çok nasıl kullanıldığı anlaşılır ama kesin bir sonuç vermez yılına göre ve dizel olmasına göre kilometresi çok güzel.
Aslında 2015 modelde var 110.000 KM'de ama. 2014'te olsa daha düşük KM olanı al dedim.
İçi tertemiz, sahibi video attı hatta.

Onu nasıl anlarız? Benim de gördüğüm genelde BMW'leri seri ve sert sürüyorlar genelde.
N47 motor var o modellerde.

3 serileri genelde en çok tercih edilen seridir şahsen gördüğümü söylüyorum.

Aynen sanayide tamirci bir dostum var. Zengin değilsen Lux segment araçlar alma diyor.
Aslında golf ya da Polo'da olur ama söz dinlemiyor. Okuyor hatta şu anda :D
O zaman test sürüşü yapıp Exper'e götürmek harici bir şey yok sanırım.
Bu arada alacağı adam arabanın ilk sahibi. Belki iyi bakmıştır ama bilemiyoruz.

Hocam inşallah pişman olmaz. İlla BMW almasında ki amacı anlamadım. Hani kaliteli olsun isteğini anlarımda 1 serisindede kalite ve konfor aramak saçma olur. Daha ucuz parçalı daha uzun süre gidecek araba bakması daha mantıklı olurdu.

Aslında 2015 modelde var 110.000 Km'de ama. 2014'te olsa daha düşük km olanı al dedim.
İçi tertemiz, sahibi video attı hatta.

Aracı mutlaka ekspertize sokun teyitleşip almaya karar verin. 2014 ile 2015 arasında bir fark yok hatırladığım kadarıyla.

Aynen sanayide tamirci bir dostum var. Zengin değilsen Lux segment araçlar alma diyor.
Aslında Golf yada Polo'da olur ama söz dinlemiyor. Okuyor hatta şu anda :D
O zaman test sürüşü yapıp Expere götürmek harici bir şey yok sanırım.
Bu arada alacağı adam arabanın ilk sahibi. Belki iyi bakmıştır ama bilemiyoruz.
Hocam ilk sahibi olması çok iyimiş aslında. Yine de bence iyice düşünsün. Güvenilir bir expere götürmek ve anlıyorsanız motoru ve aracın gidişini dinlemek mantıklı olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun, kendisine selamlar saygılar. :D

Hocam motor güçlü kasa hafif olunca gidişi güzel oluyor diye tercih ediliyor. Özellikle 2.0 hem dizel hem benzinler.

2.0 dizellerin sorunlu olduğunu duydum zaman içinde beygir düşme problemi varmış galiba. 3 serisi F30 için en iyi motor benzinli 1.6 N13B16a kodlu motordur.

3 serileri genelde en çok tercih edilen seridir şahsen gördüğümü söylüyorum.
Evet ama 3.20D ve 100.000 KM altı olanlar çok pahalı.

Hocam inşallah pişman olmaz. İlla BMW almasında ki amacı anlamadım. Hani kaliteli olsun isteğini anlarımda 1 serisindede kalite ve konfor aramak saçma olur. Daha ucuz parçalı daha uzun süre gidecek araba bakması daha mantıklı olurdu.
Salt görsellik için alıyor. Ben mesela özellikle yeni 5 serilerini tip olarak çok beğeniyorum.

Evet ama 3.20D ve 100.000 km altı olanlar çok pahalı.

Salt görsellik için alıyor. Ben mesela özellikle yeni 5 serilerini tip olarak çok beğeniyorum.

Hocam zaten 3 serisi ve üstü zaten güzel. Zaten 3 serisi D segment. F10'larda kronik çok sorun var o ayrı mesele ama BMW genelde başarılı araba üretiyor.

2.0 dizellerin sorunlu olduğunu duydum zaman içinde beygir düşme problemi varmış galiba. 3 serisi F30 için en iyi motor benzinli 1.6 N13B16a kodlu motordur.

Kronik sorunları var diye biliyorum bende. Ama güç olarak kasayı rahat hızlandırıyorlar açısından dedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı