2014 F/P Antivirüs Tavsiyeleri

Kampanyaları takip edin. 3 aylık kampanya var diye durmadan antivirus yazılımı değiştirmenizi de önermem. En az 6 ay veya 1 senelik kampanyası olanları kullanın.
Ücretsiz olarak kullanmak isteyenler ise örneğin Avira Free tek başına çok yetersizdir, takviye yapmanız gerekir. Başka bir örnek verirsek Comodo IS Premium ücretli olan Pro'dan çok farkı bulunmamakta. En basitinden GeekBuddy(uzaktan erişim desteği) olmamasıdır. Şu an Pro sürümünü halen test etmekteyim, testten sonra ilgili ürün hakkında kampanyalarımız da olacaktır.
Ücretsiz olarak genelde Qihoo 360 Internet Security önermekteyim. Önerimin sebebi birden çok motor kullanıp sistem performansına etki etmemesidir. Zararlı yazılım bulaşan sistemlerde kullanılan free antivirusler Avast!, AVG, Avira Free, MSE (Defender). Her ne kadar isim yapsalar da free ürünleri çok vasat. Bunların yerine kişisel testlerde de başarılı olan Baidu, Qihoo, Comodo, UnThreat Free, Tiranium Internet Security Free, Avetix Free gibi yazılımlar tercih edilmelidir fakat isme aşina olmadığınız ve yapılandırma yapma gereksinimleri gibi nedenlerden pek önermemekteyim. Aslında güvenlik yazılımı seçimi kişiye özgüdür, benim veya başka birinin önermesi yersiz olur yine de kaliteli güvenlik yazılımı ile kalitesizleri anlamak gerekir. Hangi veritabanı ve hangi yeni teknolojileri kullanıyor bilmek lazım.

Kişisel testlerden bahsetmişken en başta AV-TEST gibi firmaların para ile yaptıkları teste itibar etmemeniz önerilir. İş son kullanıcı da biter.

Hazır yeri gelmişken üç büyüklere (Kaspersky, Norton, Avira) de kişisel bazda değineyim.

Kaspersky : İçlerinde güvenlik duvarı en sağlam olanıdır. Donanım özellikleriniz iyi ise satın almanız önerilir.

Norton : Veritabanlı tespitten çok hips tabanlı tespite ağırlık veren üründür, sonuç itibari ile başarılıdır fakat virus bulaşmış bilgisayara kurulduğunda veritabanı en geniş olmasına rağmen yeni çıkan zararlıları hips bazında engellediği için temizlemede yetersiz olacaktır. Bu yüzden temiz format atılan bir sisteme kurulmalıdır. Güvenlik duvarı yetersizdir, takviye yapılması gerekir. Gayet performanslı olup sistem özellikleriniz düşük olsa bile işlevini yapar, verdiğiniz paraya değer.

Avira : Veritabanlı olarak tespitte en başarılılardan biri Avira'dır. Güvenlik duvarı çok vassattır. 32 bit sistemlerde geçer düzeyde hips tabanlı tespiti vardır fakat 64 bit sistemlerde sadece veritabanlı tespit yapmakta bu da Avira'nın başarısını azaltmakta. Sisteminiz 32 bit ise almanız önerilir.


Ayrıca şuna da deyiniyim. 2 sene evvel Tansaş'tan 10 liraya BitDefender satın almıştım. Bazen güvenlik yazılımları indirime girebilmekte, sıkı takip etmek lazım. :)
 
Genel olarak bakıldığında evet. Ancak kişiden kişiye değişir. Ben bunu kullanıyorum en iyisi bu der. Şahsen ben Norton kullanıyorum. En iyi midir bilemem, ancak şu ana kadar bir kusurunu görmedim. İnternet Security daha iyidir.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı