2014 yılında satılan Casper laptopta çok eski işlemci var

Arda_4707

Decapat
Katılım
13 Ağustos 2021
Mesajlar
181
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar .Casper nasıl bir dolandırıcı isterseniz anlatayım. Ben 6-7 yaşında iken masaüstü Casper markalı bir bilgisayar almıştım aldıktan iki sene sonra falan tam anlamı ile kullanmayı öğrenmiştim. Zaten çünkü o zamanlar internet yoktu. İnternet gelmişti ve ben çok mutlu idim ilk defa YouTube'a falan girmiştim. O zamanlar genel olarak Burak Oyunda'yı falan izlerdim ya da Google'dan araba yarışı falan oynardım. O zamanlar o bana yetiyordu ondan sonraki zamanlar oyun satan dükkanlara gider GTA San Andreas DVD'sini 5 TL'ye almıştım eve gelip bilgisayara takıp oynamaya başladığımda aşırı mutlu olmuştum. O yıllar oyun yüklemeyi bilmiyordum, o yüzden oyunları satın almak zorundaydım gidiyordum 5 TL'ye oyun alıp oynuyordum genelde çoğu DVD ise bozuk çıkıyordu tekrar gidip değiştiriyordum. 3 sene önce falan meraklanmıştım ve kendim nasıl oyun indirebilirim diye YouTube'dan videolar izlemiştim oyun indirmenin mantığını anlamıştım ve artık istediğim bütün oyunları oynayabilirdim diye düşünüyordum birkaç sene oyunların kastığını anlamadan 15 FPS şeklinde oyunlar oynuyordum. Bilgisayarlar ile ilgili bilgilerim genişlediğinde internetten de oyun videoları izlediğim için artık oynadığım oyunların aşırı derecede donduğunu ve kastığını anlamıştım. O zamanlar sistem gereksinimlerinin ne olduğunu öğrendim. Ve çok büyük hayal kırıklığına uğradım çünkü ben bilgisayarımı çok iyi bir bilgisayar sanıyordum ta ki bu olayı öğrenene kadar. Ben bilgisayarımı 2014'de 1300 TL civarı bir fiyata aldım ve yaptığım hataya bir bakın.

Sistemim:

İşlemci: Intel Celeron G1820 2.70 GHz.
Ekran kartı: Radeon HD8350.
4 GB RAM.
465 GB HDD.

Hadi ekran kartına, RAM'e, HDD'ye tamam diyelim. 2014'de satılan bir bilgisayara neden 1998 de çıkmış dünyanın en dandik işlemcisini takarsınız ki? Şu an 13 yaşındayım sürekli diyorum ki; " Allah'ım keşke doların 3.5 TL olduğu zamanlarda 13 yaşında olsaydım." diye sürekli bu laf içimden geçiyor. Casper firmasından ürün almayın, hayallerimle oynadılar. GTA SA bile 60 FPS'te stabil çalışmıyor. Bu nasıl dandik bir bilgisayar ya? İnşallah ileride iyi bir bilgisayarım olur şu illet ve kanser bilgisayardan kurtulurum. Allah herkese iyi bir bilgisayar nasip etsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hazır bilgisayar almanın zararlarından birisi. Satıcı size sadece üst düzey gibi görünen bileşenleri gösteriyor sizde "oba bu mükemmel varya ben bunlar her oyunu oynarım" diyip alıyorsunuz sonra vasatlığı görüyorsunuz. En iyisi bu işi bilen kişilere doğru parçaları ve F/P önünde bilgisayar toplatmak.
 
Zamanına göre sadece kasa olmadığını var sayarak gayet de normal bir fiyat olduğunu düşünüyorum. Celeron G1610 ekran kartsız sistemi 2.500 TL'ye almıştım 8 yıl önce.
 
Sistemi size gizli olarak satmadılarsa bir dolandırıcılık yok.

98 yılı işlemcisi dediğiniz işlemci 2014 yılında çıktı, sizde 2014 yılında almışsınız. Adamların İ5-10400 falan koyacak halleri yok. Piyasada ne varsa onu koymuşlar.

Hazır sistemleri (eskiden olan marka PC'ler) ne kadar sevmesem de burada anlattığın marka karalamadan(kötülemek) başka bir şey değil.

 

Geri
Yukarı