2015 Macbook Air Alınır mı?

MrRich

Kilopat
Katılım
19 Ağustos 2013
Mesajlar
495
Çözümler
9
Merhabalar arkadaşlar, şu an kullanmakta olduğum dizüstü bilgisayarım Lenovo Z570 kısaca özellikleri (i7 2670QM-16 GB DDR3 RAM- 750 GB HDD + 256 GB SSD + Nvidia GT 540M) 2012 senesinde almıştım ve ufak tefek donanım güncellemeleri ile beni sorunsuz bir şekilde bu yıla kadar getirdi fakat artan dolar kuru neticesinde sıfır bilgisayar almaya pek hevesli değilim bu Eylül ayında gerçekleşen Apple etkinliğinde yeni bir Macbook Air tanıtılsaydı sıfır olarak almayı düşünüyordum ama tanıtılmadı.
Benim ise aklımda sıfır bilgisayar almak yerine 2. el bir bilgisayar almak ve artan para ile telefonumun modelini yükseltmek var.
2015 model bir Macbook Air almayı düşünüyorum ve temiz kullanılmış birkaç model buldum.

(Not: Geçici olarak Dell İnspiron 17-3721 model bir dizüstü bilgisayar kullanıyorum eski bilgisayarımda bulunan SSD ve RAM'leri bu bilgisayarda kullanıyorum ve bu bilgisayarın işlemcisi i5 3337U 1.8 GHz temel - 2.70 GHz turbo frekansı var.)

Şu an aklımda birtakım sorular var ve bunları yıllardır takip ettiğim fakat pek aktif olamadığım bu forumda sormak istiyorum sorularıma gelirsek.
1-) Araştırmış olduğum Macbook Air modeli i5-5250U 1.6 GHz Temel - 2.20 GHz Turbo frekansına sahip 2 çekirdekli işlemci - 8 GB RAM ve 128 ya da 256 GB M.2 SD konfigürasyonuna sahip bir bilgisayar.
Bu bilgisayardan oyun oynama gibi bir beklentim olmayacak bunun dışında Parallels üzerinde Windows çalıştırma, web site tasarlama, basit Adobe Photoshop kullanımı, web gezinmeleri (özellikle sık araştırma yapan ülke gündemi ve teknolojiyi takip eden birisi olarak), dizi, film izleme gibi ihtiyaçlarımı giderirken kullanacağım bir bilgisayar olacak fakat bu işlemleri sorunsuz, takılma ve ısınma olmadan yapabilecek mi bunu merak ediyorum.
Belirttiğim modeli günümüzde kullanan arkadaşlar varsa yorum kısmında cihaz ile ilgili detaylar verebilirlerse çok sevinirim.
2-) 2 çekirdekli i5 3337U 1.8-2.7 GHz frekansında olan kullandığım bu bilgisayarda ara sıra takılma ve geç yüklenme sorunları ile karşılaşıyorum fakat i7 2670QM model daha eski işlemcili bilgisayarımda özellikle Google Chrome üzerinde hiçbir takılma donma yaşamıyorken yeni ama i5 model olan bu işlemcide bu sorunları yaşadığım için Macbook üzerinde bulunan 2 çekirdekli 5. nesil bu işlemci gözümü korkutuyor, özellikle yüksek pil ömrü sunması ve taşınabilirliği için donanımdan feragat ettiğim bu Macbook Air ilerleyen 4 sene içerisinde performans kaybı yaşatmadan çalışabilir mi çok merak ediyorum.
3-)Yukarıda belirttiğim gibi bu bilgisayarı taşınabilir olduğu ve yüksek pil ömrü sunduğu için almak istiyorum yani bir nevi tablet işlevi görmesi için fakat masaüstü işletim sistemine sahip olduğu için tercih edeceğim sizce 2018 yılında 2015 model bir Macbook Air tercih edilebilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanmakta olduğun bilgisayardaki işlemci, Macbook Air'daki i5 5250U'dan yaklaşık %70-75 kadar daha güçlü. Bu durumda gerilemiş olursun!
 
Kullanmakta olduğun bilgisayardaki işlemci, Macbook Air'daki i5 5250U'dan yaklaşık %70-75 kadar daha güçlü. Bu durumda gerilemiş olursun!
%70-75 kadar büyük bir fark beklemiyordum açıkcası fakat dediğim gibi bilgisayarı taşınabilir olması ve uzun pil süresi sunduğu için tercih edeceğim bu kadar devasa performans farkını Mac Os işletim sistemi ile telafi edebilir miyiz ? Bilgisayarı büyük çoğunlukla web gezinmesi, çeşitli kaynaklardan video izleme için kullanacağım geri kalan zamanlarda ise ufak tefek photoshop,web geliştirme işlemlerinde kullanabilirim. Zaten performans ihtiyacımı karşılayacak güçlü bir bilgisayarım mevcut o yüzden pek performansı düşünmüyorum sadece video oynatırken ve web gezinmesi yaparken ısınmasın, takılmasın benim için yeterli olur.
 
bu kadar devasa performans farkını Mac Os işletim sistemi ile telafi edebilir miyiz?
Hadi kıyamadım %60 olsun. En fazla bu kadar fark eder.
geri kalan zamanlarda ise ufak tefek photoshop, web geliştirme işlemlerinde kullanabilirim.
Ağlar ağlar, öyle onlarca dakika bulanıklaştırma efekti gibi şeylerde bile bekler. Yani asla photoshop için uygun değil.
Zaten performans ihtiyacımı karşılayacak güçlü bir bilgisayarım mevcut o yüzden pek performansı düşünmüyorum sadece video oynatırken ve web gezinmesi yaparken ısınmasın, takılmasın benim için yeterli olur.
Bunun için yeterli tabii ki ama harici TV/Monitöre falan bağlayıp 2K/4K video izlemeye kalktığında takıla takıla oynatır, nefesi kesilir.
 
Hadi kıyamadım %60 olsun. En fazla bu kadar fark eder.

Ağlar ağlar, öyle onlarca dakika bulanıklaştırma efekti gibi şeylerde bile bekler. Yani asla photoshop için uygun değil.

Bunun için yeterli tabii ki ama harici TV/Monitöre falan bağlayıp 2K/4K video izlemeye kalktığında takıla takıla oynatır, nefesi kesilir.
Zaten 4K içerikler için evde kullanabileceğim tek cihazım 2017 model 27" tamamen yükseltilmiş imac.
2K içerikleri sadece youtube üzerinde bulabiliyorum onları da Note 5 telefonum vasıtası ile izliyorum yakın zamanda telefonumu yükselteceğim zaten benim için önemli olan kendi üzerinde 1080p video izlerken sorun yaratmasın 1080p televizyona ve monitöre bağladığımda daha büyük ekranda sorun yaratmasın onun dışında sürekli araçta ve sırt çantasında yanımda gezdireceğim için dışarıda kafe/okul gibi yerlerde uzun pil ömrüyle araştırmalar ve hazırlayacağım slayt, ödev gibi konularda yardımcı olsun senelerdir aklımda macbook air modeli var yeni macbook pro çıkınca almayı düşündüm çok şık fakat biraz büyükçe bir cihaz benim zaten büyük bir bilgisayarım var ve ağır iş yüklerini ona devrediyorum bu arada photoshop işlemlerinden kastım resimleri basitçe düzenleme sağda solda bulunan gereksiz nesneleri yok etme gibi işler
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı