2015 Polo Lounge 1.2 TSI DSG nasıldır?

turklokumu

Hectopat
Katılım
29 Ocak 2021
Mesajlar
84
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,
VW Polo Lounge paket 1.2 tsı otomatik araç hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı?
Şanzıman konusunda,
Yol tutuşu vs nasıldır?

İlk hareket halinde gaza yavaş dokunmama rağmen araç ani kalkış yapıyormuş gibi oluyor. Geri yaslıyor. Birkaç yere sorduğumda 'hill hold' olduğu için bu hareketi yaptığını söyledi. Bu özellik kapatılabilir bir özellik midir?
 
Kavramasında problem var mı ? 1.2 TSI Comfortline modeli mevcut bizde. Kavramadığı için gaza yumuşak dokunsamda ani atılımlar yapabiliyor. Yol tutuşu fena değil ama arka tarafı atma ihtimalide var göbeklere hızlı girersen. 1.2 TSI motor biraz fazla yakıyor az biraz gaza basayım dediğinde 8 9 litreleri rahatça görebilirsin. Şanzıman için DSG zaten problemli bir şanzıman o yüzden dikkatli kullanmakta fayda var. Bu problemi geciktirebilmek için DSG yazılımlar mevcut şöyle anlatayım 2. viteste giderken yavaşlayınca mümkün olduğunca geç vakitte 1. vitese düşürmesini sağlayan yazılımlar var buda şanzımanı daha az yorduğu için daha uzun süreli bir kullanıma yol açıyor. Hill hold modu kapatılabiliyorsa bile kapatmayın. Dikkatsizlikle geri kaçırıp çarpmanızın önüne geçer.
 
Kavramada bir problem yok diye biliyorum. Dur kalklarda ani kalkış yapması (bir anda gaza sert basmış gibi yapıyor) biraz rahatsız ediyor. Kavrama sorunuyla mı alakalıdır bilemiyorum.
 
Kavramada bir problem yok diye biliyorum. Dur kalklarda ani kalkış yapması (bir anda gaza sert basmış gibi yapıyor) biraz rahatsız ediyor. Kavrama sorunuyla mı alakalıdır bilemiyorum.
Kavraması bitmiş yada yetersiz olduğu durumlardada yapabilir bu hareketi. Bindiğinizde frenden ayağınızı çektiğiniz an 3-5 hızıyla 1 2 saniye gidiyor mu?
 
Hayır hiç ileri ilerlemiyor. Fakat geri vitese takıldığında 3-5 hıza çıkıyor.
O zaman kavramasında problem var. KM'sini bilmiyorum ama genel olarak şehir trafiğinde 1 2 1 2 ilerlediği için araç kavrama bitmiş. Yaptırmak 5-10 bin TL arası tutuyor fakat çokta muhim bir problem değil. İleri atılmanın önüne geçmek için kalkmadan biraz gaza dokun çek devir yükselip kendi kavramaya çalışır 1.2 devir bandında o ara gaza basarsan o tepkiyi almazsın. Aynı problem bizde de var en son DSG uyarısı verdi kavrama zaten uzun süredir yoktu mekanik kartını değiştirdik ve binmeye devam ediyoruz. Tanıdık bir servis var ise gidip laptopla hata var mı diye baktırabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı