2016 B sınıfı ehliyet alma rehberi

Ehliyetin alındığı tarih önemli demiş sanırım. @BilgisayarKurdu
Büyük ihtimalle stajyer ehliyet alıcaksınız çünkü yeni dönemde alınan tüm ehliyetler böyle.
 
Ehliyetin alındığı tarih önemli demiş
Hayır böyle olmaması gerek. Ben sürücü kursu ve yetkili biri ile görüşmüştüm. 2 Ocak 2016 oluyor direksiyon sınavı yani yeni kanuna göre mi olacak benim ehliyet dediğimde şu cevabı aldım. Senin kayıtlı olduğun yıl önemli ve stajyer ehliyete kalmıyosun demişlerdi. Ancak 2. denemede ne olacağını sormamıştım. O yüzden bunun cevabını bilmiyorum.
 
Bendeki şanssızlığa bak, 17 Haziran'da doğdum 18 ve 19'unda LYS var. Kaldım ağustos sınavlarına
 

Aynı cevabı ben de almıştım kurstan.
 
Arkadaşlar benim bildiğim ehliyetini 2016'da alan herkes stajyerdir, ben de 2015 kayıtlı, 2016 ehliyetliyim.

Yinede daha da derin bir biçimde araştıracağım sizler için.

Yani stajyer mi oluyor.

@BilgisayarKurdu Siz de konuya el atarmısınız.
Valla arkadaşlar rehberi açmadan önce de var olan bilgimin 3 katı kadar resmi kaynaklardan araştırmıştım. Ki zaten bu süreci en yakından takip eden kişilerden de biriyim.

2015 başvurulu, 2016 ehliyetlilerden biriyim, size kim ne şekilde bilgi vermişse yanlış bilgi vermiş. 2016'da dosyasını teslim etmek için EGM'ye giden herkes stajyer sürücüdür, size bir kağıt verilecek ve 15 gün boyunca o kağıt ile sorunsuz araç kullanabileceksiniz. 15 gün içerisinde EMG'de verdiğin adresinize yeni kimlik kartlarınız postalanacak, çipli yeni nesil kartlar postalanacak : @Seda08
 
Kısacası kayıt tarihi önemli olmayıp ehliyeti aldığımız yıl önemli mi oluyor. @BilgisayarKurdu
 
Kesinlikle öyle, istersen doğmadan önce al sertifikanı. Devlet ehliyetini alış tarihine bakıyor. 2016 ile birlikte ilk defa verilen ehliyetler stajyer ehliyettir, yeni nesil ehliyettir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…