2016 vs 2018

ModeraThor

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımda kullanmadığım gereksiz uygulamaları temizlerken, eskiden 2016'da toplamış olduğum sistem tavsiyelerine bir göz attım;

2016 Ağustos Dolar Kuru: 2,98TL
2018 Ağustos Bugün: 5,39TL (09.08.2018)

2016 Eylülde topladığım 2069 TL monitör dahil sistem;
1E7Vb5.png
2016 Kasımda Topladığım 2500TL Monitör dahil sistem;
1E7VOY.png
2016 Ağustosta Topladığım 2566TL Monitör dahil sistem;
k60Gdy.png
2016 Ağustosta Topladığım 2657TL Sistem;
b69kdG.png
2016 Ağustosta Topladığım 2945TL Monitör dahil sistem;
lZ43gE.png
2016 Eylülde Topladığım 3500TL Monitör dahil sistem;
X6l9zj.png
Gelin 2016 Eylülde toplamış olduğum 3500TL'lik sistemin birebir benzerini bugün toplayalım.
oVy0vq.png

2016 Asgari ücret: 1.300.99 TL
2018 Asgari ücret: 1.603.12 TL
(Şu olayı gördükten sonra insan asgari ücret 1,300TL'e düşsün; dolar da 3TL olsun demeden edemiyor.)

Bir süre düzenli olarak sistem toplamayı, çevreme ve insanlara VRAM ve bit sayısıyla ekran kartının daha iyi veya daha kötü olmayacağını söyleyerek onların yanlışlarını düzeltmeyi hobi edinmiş bir insan olarak söylüyorum. Şimdi bunca bilgili ekonomist arkadaşların içerisinde yorum yapmak benim haddime değil ancak şu tabloyu çıkarabilecek kadar bilgi sahibiyim.
Gerçekten benim görüşüm sistem toplamak isteyenler beklemesinler, artık doların düşeceği falan yok. Bu konuyu açma sebebim ise yakın zamanda sistemimi bir güncellemeye tabi tutmak istedim, bir süredir iş sebebiyle takibi bırakmak zorunda kalmıştım, durumun ciddi anlamda vahim olduğunu artık ülkemizde teknolojiyi hobi edinmenin sadece ekonomik olarak üst düzey insanlara nasip olduğunu görüyorum.
Recep ve Ali Abi'nin GTX 1070 Ti'lı, GTX 1080'li sistem toplama videolarını izlemek dahi istemiyorum, nasıl olsa alamayacağım, almak istesem de 1 yıl falan kendimi borca takside kilitleyeceğim hiç gerek yok :)
Sosyal'deki birçok konuyu takip ettim, amacım siyaset tartışması başlatmak değil sadece görüşlerimi belirtmek istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen yıl 1500 TL ile G4560+RX 460 sistem toplayabiliyordum. Şimdi R7 240 zor konuyor. Üzücü.

Göz göre göre ülkeyi uçuruma sürüklediler ya inanamıyorum. Biz zaten keyfimizden karşı çıktık bu kişinin başkan olmasına. En ufak bir öngörüsü olan çocuk bile anlardı.

Göz göre göre ülkeyi uçuruma sürüklediler ya inanamıyorum. Biz zaten keyfimizden karşı çıktık bu kişinin başkan olmasına. En ufak bir öngörüsü olan çocuk bile anlardı.
İnsanların beynini dini kullanarak nasıl yıkadılarsa artık ayakkabı kutusundan dolarlar çıktığında bile ''çaldık ama imam hatip için çaldık'' diyen adamı alkışlıyorlar. Yaptığı konuşmada ''Dolar bizim yollarımızı etkilemez'' deyip daha sonra dolarları bozdurun çağrısı yapıyor. Karşısındakini APTAL yerine koyuyor ama milletimiz neredeyse peygamber gibi gördüğü için onların cefasını biz çekiyoruz. Düşünebiliyor musun ya, diyorlar ki dolardan bana ne? ben TL kullanıyorum diyor. 3000 liralık PC olmuş 8000 lira. Hala bu durumdan memnun olanlar var. Adam dolar 10 lira da olsa başkanımızın yanındayız diyorlar. Yarın bir gün kriz çıkacak. Olur da o taptıkları başkanları paraları alıp kaçarsa şundan emin olabilirim ki bu millet o kaçtıysa doğrusunu biliyordur der. Ne diyeyim... Söyleyecek söz kalmadı. İstediğin kadar anlat ağla, zırla bunlar akıllanmıyorlar. Cidden bu ülkede yaşamak istemiyorum ben. İçim daraldı gerçekten, bunaldım artık. Bu kadar cahil bir halka sahip olduğumuza inanasım gelmiyor. Ben ümidimi kestim, inşallah su bile içemeyecek hale gelirler de o durumlarına da şükür edişini izlerim ben de. Okuduysanız teşekkür ederim...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı