2017 MacBook Air satılmalı mı?

024fejjbob

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar, forumda yeniyim. O yüzden hatam olursa mazur görün. Arkadaşımın yakın zamanda bilgisayarını satmakla ilgili buraya danışmasından sonra ben de aynısını yapmaya karar verdim. Elimdeki MacBook Air 2017, 3 yıllık ve şarj aletinin bozulması, çözünürlüğün yetersiz gelmesi, hızının Big Sur'da fazlasıyla yavaşlamış olması nedeniyle artık bilgisayarımı yenilemenin vaktinin geldiğini düşünüyorum. Ama bunu yapmak için doğru zaman mı, fiyat biçerken neye dikkat etmeliyim, satarsam yerine hangi laptopı almalıyım? Bu sorularıma cevap bulmak istiyorum ve yardımcı olursanız çok sevinirim, iyi forumlar :)

Son düzenleyen: Moderatör:
2017 model Air'in Big Sur'da kasması çok garip. SSD yok ise takabilirsin. Yeni sarj aleti alabilirsin. Tabi tek sorunun bunlar ise.
SSD var ama zar zor yetiyor ve arttırılamıyor diye biliyorum ayrıca orijinal şarj aleti benim bilgisayarı aldığım fiyatın çeyreğinden fazla o yüzden yenileme fikri daha mantıklı geliyor.

Macbook satarken zaman diye bir şey yoktur, çünkü Apple ürünlerine zam gelirse 2. el fiyatları da kafadan artıyor. Fiyat biçerken cihazın kozmetik durumu, pil devri, SSD ve RAM kapasitesi önemlidir; ayrıca şarj aletinin eksik olması kafadan 300-350 lira düşürür fiyatı.
Yerine M1 Macbook Air alabilirsiniz, alınabilecek en iyi PC'lerden biridir.

Macbook satarken zaman diye bir şey yoktur, çünkü Apple ürünlerine zam gelirse 2. el fiyatları da kafadan artıyor. Fiyat biçerken cihazın kozmetik durumu, pil devri, SSD ve RAM kapasitesi önemlidir; ayrıca şarj aletinin eksik olması kafadan 400-500 lira düşürür fiyatı.
Yerine M1 Macbook Air alabilirsiniz, alınabilecek en iyi PC'lerden biridir.
Kozmetik durumunda minimal bozukluklar var baktığım ilanlardakiyle kıyaslanamaz bile. 128GB SSD ve 8GB ram bulunmakta. Şarj aletinin eksik olması satarken en büyük sıkıntı olacak sanırım ama yeni şarj aletine 800 lira vermekten iyidir diye düşünüyorum. Ayrıca evet :) M1 Macbook Air gerçekten başarılı bir ürün ancak yeni çıkacak MBP port açısından daha geriye dönük olacak diyorlar o yüzden bekleyeceğim biraz 😅 teşekkür ederim yanıtınız için. Fiyatlandırma konusunda ne yapmalıyım bir fikriniz var mı?

Fiyatlandırma konusunda ne yapmalıyım bir fikriniz var mı?
Air piyasasını bilmiyorum, ben Pro 2015 satmaya çalışıyorum ama sarı sitedeki fiyatların normalden fazla olduğunu söyleyebilrim.
Şarj aletinin eksik olması satarken en büyük sıkıntı olacak sanırım ama yeni şarj aletine 800 lira vermekten iyidir diye düşünüyorum.
Şarj aletini Hepsiburada-Teknostore gibi yerlerde 350 liraya satıyorlar, orijinal mi bilmiyorum ama denenebilir

Air piyasasını bilmiyorum, ben Pro 2015 satmaya çalışıyorum ama sarı sitedeki fiyatların normalden fazla olduğunu söyleyebilirim.

Şarj aletini Hepsiburada-Teknostore gibi yerlerde 350 liraya satıyorlar, orijinal mi bilmiyorum ama denenebilir

Maalesef değil ben de güvenip aldım ancak bariz şekilde yan sanayi çıktı. Bir sürü orijinal olduğunu söyleyen yorum okuduktan sonra biraz soruma gitti açıkçası ama iade edeceğim. Air piyasasını biraz inceleyerek fikir sahibi olurum umarım :)

Merhabalar, forumda yeniyim. O yüzden hatam olursa mazur görün. Arkadaşımın yakın zamanda bilgisayarını satmakla ilgili buraya danışmasından sonra ben de aynısını yapmaya karar verdim. Elimdeki MacBook Air 2017, 3 yıllık ve şarj aletinin bozulması, çözünürlüğün yetersiz gelmesi, hızının Big Sur'da fazlasıyla yavaşlamış olması nedeniyle artık bilgisayarımı yenilemenin vaktinin geldiğini düşünüyorum. Ama bunu yapmak için doğru zaman mı, fiyat biçerken neye dikkat etmeliyim, satarsam yerine hangi laptopı almalıyım? Bu sorularıma cevap bulmak istiyorum ve yardımcı olursanız çok sevinirim, iyi forumlar :)
Bence yeni lapton vs alacağına var olanı upgrade et dolar olmuş 8 tl. Samsungun EVO 860 SSD Macbook ile uyumlu Birede ramlerin bir tanesini yenile daha sonra Macbook'un farkını tad.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı