2017 PYBS Bursları Ne Zaman Yatar?

Katılım
4 Aralık 2014
Mesajlar
880
Makaleler
9
Çözümler
1
Mayıs 2016' da yapılan sınava girdim ve kazandım. Şuan 10.sınıfım, yeni kazandığım için ekim ayındaki yatmadı. Aralığa girdik hâla yatmadı ne zaman yatar ?
 
Gittiğin okulda gerekli işlemleri - yani banka hesabı açma vb. gibi işlemler- hallettikten sonra genelde okulda bir tarih belirliyor - hatta , eğer üşenmezlerse, burslu olan herkese imza attırıyorlar- ona göre hesabına para yatıyor. Veya okul yönetimi elden veriyor ki bu çok sık olmuyor. Bize bir kere elden vermişlerdi. Her neyse zaten o imzalar dağıtıldıktan sonra 1 hafta içinde para yatar hesaba. Eğer yatmadıysa okul idaresine gidip durumunu anlat.
 
Müdür yardımcısına sordum. "Yeni kazandığınız için geç onaylanıyor, sizinki geç yatacak. Aralıkta alacaksınız." dedi. Banka hesabını açtık ve müdür yardımcısına verdik.
 
Anladım. Ben kazandığımda da öyle olmuştu sanırım ama tam hatırlamıyorum. Yani 1. sınavları olmadan önce banka hesabını açtığımı hatırlıyorum ama tam olarak ne zaman ilk bursu aldığımı hatırlamıyorum. Neyse sıkıntı olmadığına sevindim. Bu arada parayı kullanırken 2,3,4 hatta 5 kere düşün. Ben 6. ve 7. sınıfta parayı hep abur cubura ve bilgisayara yatırdığımdan hiçbir şey alamamıştım doğru dürüst. Üniversite için biriktirmen senin yararına olacaktır.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı