Çözüldü Boot menüsünde USB seçilmesine rağmen Windows normal bir şekilde açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Umut sarikaya

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
Biwin
Ekran kartı
RX 550
Anakart
Gigabyte GA-H61M-S2PV
İşlemci
İ5-3330
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben bilgisayarı hızlandırmak için 8x2 = 16 GB RAM aldım ve içine Windows 10 LTSC 2021 kurmak için de 128 GB SSD aldım. Sonra Rufus'u indirdim, son sürüm ISO dosyasını USB'nin içine yazdım. Ardından bilgisayarı yeniden başlattım, F12 tuşuna basarak boot menüsü geldi. Depolama başlatmak için Windows kurulu olan HDD, USB ve SSD vardı. Ben USB ile format atacağım için USB'yi seçiyorum ancak formata başlamıyor, direkt normal Windows açılma ekranı geliyor. Sabahtan beri uğraşıyorum. Anakartım Gigabyte GA-H61M-S2PV. Rufus'a yazarken MBR seçtim, çünkü yeni aldığım SSD MBR olduğu için. @He stole my money

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben bilgisayarı hızlandırmak için 8x2 = 16 GB RAM aldım ve içine Windows 10 LTSC 2021 kurmak için de 128 GB SSD aldım. Sonra Rufus'u indirdim, son sürüm ISO dosyasını USB'nin içine yazdım. Ardından bilgisayarı yeniden başlattım, F12 tuşuna basarak boot menüsü geldi. Depolama başlatmak için Windows kurulu olan HDD, USB ve SSD vardı. Ben USB ile format atacağım için USB'yi seçiyorum ancak formata başlamıyor, direkt normal Windows açılma ekranı geliyor. Sabahtan beri uğraşıyorum. Anakartım Gigabyte GA-H61M-S2PV. Rufus'a yazarken MBR seçtim, çünkü yeni aldığım SSD MBR olduğu için. @He stole my money
SSD'yi GPT yapın ilk olarak. MBR anca Windows 10 öncesi için kullanılır ve USB'de GPT olsun. Ayrıca kuracağınız zaman HDD'yi çıkarıp, kuruluma geçin.

Onu kurulum sırasındayken otomatik olarak yapacaktır. Siz flash belleği GPT ve exFAT olarak halledin, kuruluma geçer o.

Hocam şimdi YouTube'dan de izledim, adamlar Shift+F10 yapıyorlar, sonra diskpart yazıp list disk yazıyorlar, sonra diski seçiyorlar, clean deyip convert GPT yazıyorlar ancak ben yazdığımda bana hata veriyor. Size resimler atayım, vallahi şununla hep uğraşıyorum.

@He stole my money

Dosya Ekleri

• 17608080256884845327974948225969.jpg
    17608080256884845327974948225969.jpg
    175,2 KB · Görüntüleme: 3
  • chatgpt-1760721589246.jpg
    chatgpt-1760721589246.jpg
    88,2 KB · Görüntüleme: 3
Hocam şimdi YouTube'dan de izledim, adamlar Shift+F10 yapıyorlar, sonra diskpart yazıp list disk yazıyorlar, sonra diski seçiyorlar, clean deyip convert GPT yazıyorlar ancak ben yazdığımda bana hata veriyor. Size resimler atayım, vallahi şununla hep uğraşıyorum.

@He stole my money
Select Disk yaptıktan sonra "Clean" diyin, sonra çevirme kodunu yazın. Windows kurulum menüsünden de silip, tekrar yeni SSD olarak ekleyin ayrıca.

Çözüm
Windows üzerinden bu uygulamayı deneyin bir de:

Hocam dediğiniz gibi yaptım. İki saattir uğraşıyorum. Kurulum ekranına geldim, yeni aldığım SSD'yi sil dedim. Sonra "İleri" tuşu çıktı, "İleri" dedim. Her şeyi kurdu, bilgisayarı yeniden başlatıyor ve tekrar Windows kurma ekranı veriyor. USB'yi çıkarıyorum, "Media bilmem ne" hatası veriyor. Benim Windows 10 kurulu HDD'deki Windows'u da sildi.

Hocam, tamamdır. Sorunu çözdüm. Çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için. Sizin sayenizde her işin üstesinden geldim. Sizin sayenizde bilgisayar bile aldım. Şu an 16 GB RAM ve 128 GB Biwin M100 SSD aldım, bilgisayar hızlanır diye. Umarım hızlanır.

Hocam, tamamdır. Sorunu çözdüm. Çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için. Sizin sayenizde her işin üstesinden geldim. Sizin sayenizde bilgisayar bile aldım. Şu an 16 GB RAM ve 128 GB Biwin M100 SSD aldım, bilgisayar hızlanır diye. Umarım hızlanır. Sizce bu SSD iyi midir? Amazon'dan aldım.
Estağfurullah hocam. İşin sonunda kendiniz yapıyorsunuz artık, öğrenmek iyi birşey.

SSD hakkında bir bilgi yok ve daha önce hiç önermediğim bir model. Marka olarak pek dandirik sayılmaz ama iddialıda değil. Ürettikleri ürünler hep ortalama. Bir tane sağlam modelleri var. Genede yazılım desteği sunmaları vizyonel.

Şu siteden "Phison_FLASH_ID" ve "SMI_FLASH_ID" seçeneklerini indirip, bir SSD'yi açmayı deneyin:

Ozaman donanım bilgisi çıkar.
Rehber ise burada:

Phison çıkarsa gene iş görür ama SM2258XT çıkarsa sıkıntı.

Bir de hocam format atım ya her şey sıfırlandı ben şimdi ekran kartı sürücülerini indiridim WinRAR falan da indirdim başka ne indirmeliyim.
Anakart modeli neydi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı