2019'da AKK kalkacağı için ucuz paket mi alınmalı?

Yani akn siz mi alalım şimdi?
AKN li AKN siz farketmez. Kotasız ve hızı en yüksek olan, fiyat olarak en uygununu alın.
Mesela:
1- 24mbps AKN siz Kotasız internet 90 TL
2- 50mbps 50GB AKN li Kotasız internet 65 TL

Burda benim tercih edeceğim ikinci paket olurdu. Çünkü AKN kalkacak, AKN kalkınca firma sana sözleşmen olduğundan dolayı AKN li olarak internet veremeyecek. Mecbur olarak AKN siz kullanacaksın. Sözleşmen olduğundan dolayı paket fiyat değişikliğine de gidemeyecek. En azından benim bildiğim bu.

Peki o zaman superonline fiber mi yoksa yerimi 35 mpbs gösteren türknet mi daha mantıklı olur?

Peki o zaman superonline fiber mi yoksa yerimi 35 mpbs gösteren türknet mi daha mantıklı olur?
1 yıldır Türknet kullanıyorum. Mutluyum
Turknet tercih etmiyorsan kesinlikle Vodafone Net öneririm. Oyunlarda ping acısından vs benim gözlemlediğim en iyi pingi Vodafone Net veriyor.

Ben AKN kalkınca taahütü devam eden kullanıcılarında paketlerinden AKN'nin kalkacağını düşünüyorum. Çünkü AKN sonrası düşülen hızların yükseltilmesi ve 02:00-08:00 saatleri arasında AKN'nin geçersiz olması uygulamasından taahütü devam eden kullanıcılarda yararlanmıştı. Benim tahminim taahütü devam eden kullanıcıların tarifelerinden AKN kaldırılacak ve taahüt süreleri boyunca fatura tutarları aynı kalacak. Öte yandan yeni paketlerde en fazla 200-250GB kotalı tarifeler olacak sınırsız kota isteyenlerde çok fazla ücret ödemek zorunda kalacaklar. Bu benim şahsi düşüncem. BTK resmi bir açıklama yapmadığı sürece hiçbir şeyden emin olamayız.

Bence AKN kalkacak ama halen taahhütü devam eden kullanıcılar bundan yararlanamayacak. Çünkü sen sözleşmeni AKN içeren bir internet için imzaladın ve değişecek şeyler senin sözleşme şartlarını değiştirmez. Benim görüşüm bu.

İfadeler: MuX
Ben de öyle düşünüyorum hocam. Yeni yasalar eskiye dönük işlemediğinden 1 Ocak'tan sonra tüm AKK'li taahhütlerin otomatik AKK'size dönmesi olası değil. Taahhütnamenin baştan hazırlanıp imzalanması gerekir öyle bir durumda. Dolayısıyla ne olacağını görmek için önceden de belirttiğim gibi taahhütsüz bir firmaya geçeceğim

Siz hangi ISS'i ve paketi kullanıyorsunuz, hocam?

Son düzenleyen: Moderatör:
1 Mayıs 2017' de uygulamaya başlanan ANK değişikliklerinde taahhütü devam eden kullanıcılarda yeni şartlardan yararlanmıştı. Yani sözleşme yaparken AKN aşımı sonrası internet hızının 3 mbit olacağı yazarken, bu kararlarla hızlarına göre daha yüksek hızlara geçişe izin verilmişti.

AKK ile AKN aynı şey. Sadece nasıl işlediğinde küçük bir değişim oldu. Eskiden sabit 3Mbps' ye düşerken artık aşım öncesi hızı baz alarak düşürüyorlar. Sanırım bir de saat 2 ve 9 arası kotaya işlemiyor. Doğrusu isteseler sözleşme de yazıyor diye halen 3Mbps' ye düşürürlerdi de. Nasıl oldu da böyle bir fırsatı geri tepmişler anlayamadım
Güzel bir noktaya değinmişsiniz. İnşallah aynı şeyi davam eden AKK'li taahhütlerden AKK'yi kaldırarak da yaparlar.​

Türktelekom kullanıyorum. 24Mbps 150GB 73TL veriyorum. 1 yıl daha taahhütüm var ağlıyorum.

Türktelekom kullanıyorum. 24Mbps 150GB 73TL veriyorum. 1 yıl daha taahhütüm var ağlıyorum.
Niye ağlıyorsunuz, hocam. Her şey gelip geçici, üzmeyin kendinizi. Az kaldı bu illette geçecek
Superonline Fiber'in 50 Mbps 75GB AKK veren ~80TL tutarında ki Dört Dörtlük kampanyasını kullanıyordum. Üzücü yanı verdikleri broşürde bu 75GB AKK'nin 25GB upload + 50GB download olduğunu yazmayı unutmuşlar. Ayda ailecek ortalama 150-200GB veri tüketiyoruz.​
O değilde bunlar tutup kaldırdık ayağına sadece "AKK/AKN" terimini kaldırmasınlar. Yani hepsine "Kota" adını verip arkasına "bitince duran", "bitince 1GB/X TL olan" ve "bitince hız düşürüp devam eden" şeklinde tabirler koyup geçmesinler.​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…