Çoğu yerde çalışan sayısı patron sebebiyle az tutulduğu için yoğunluktan dolayı kafaları gidiyor yüksek ihtimalle. Tabii ki geçerli bir sebep değil ama malesef Türkiye şartları. Her yerde olduğu gibi bu sektörde de prensip sıkıntısı var.
Dediğim gibi Fiat'ın kendi sitesine baktım sadece. Belki de yeni modellerde kalkmıştır.
Hocam insanlık hali hata yapmış çalışan eleman bu laflar biraz ağır değil mi? Bizim ülke şartlarında vasıfsız işçiye bindirilen sinir, stres yükünü sizde biliyorsunuzdur mutlaka. E elemanda kafaya takan, acemi ve birazda panik olan biriyse bu tür şeyler kaçınılmaz olabiliyor. Böyle ağır cümleler kurup yargı dağıtmaktan ziyade bu durumlar neden kaynaklı? Nasıl önüne geçebiliriz e odaklanmamız gerekiyor bence.Pompacılık ağır bir iş değil. Gelen aracın deposunu doğru yakıtla yükleyip gönderiyorsun. 2 tane rakam giriyorsun, para alıp para üstü veriyorsun...
Bunu beceremeyen adamlar var şu ülkede...
Ulan ben kaç bin kişinin canının sorumluluğunu alıyorum her gün. Ben ne yapayım? 2 saniye dalgınlık yapma şansım yok, YOK!. Yaparsam 2 gün sonra parmaklıklar arkasında bulurum kendimi. Adamlar daha doğru yakıt koymayı beceremiyor...
Burada pompacıların aldığı parayı ve bu para yüzünden yaşadıkları zor şartları konuşmuyoruz. Burada doğru yapması gereken en büyük görevini yanlış yapan bir elemandan bahsediyoruz. Abicim yakıtı doğru koyamıyorsan yürüyen korkuluk musun sen? Amacın ne?
Bak kendi çalıştığım sektörden örnek vereyim. Pilotların maaşı Türkiye şartlarına göre iyidir ve hiçbirinin (kumar bağımlısı olmadıkları sürece) maddi problemi yoktur. Bu adamlara maddi sorun yaşatmazlar çünkü 10.000 Feet'de sol motorun gitmişken adamın kafasının kredi kartı borcunda olmasını istemezler.
Maalesef pompacının bu kadar ağır bir iş yükü yok.
Bahsedilen iş sadece bir arabanın depo kapağını açmak ve istenen ya da ona uygun olan pompayı oraya sokmak.Kısacası ne olursa olsun iş sırasında kusursuzluk yoktur, rutin hale gelen her görevde illa ki bir hata olacaktır.
Biliyorum. Öğrenciyken çok fazla vasıfsız işler yaptım, bu yüzden bunları bana anlatmana gerek yok.Hocam insanlık hali hata yapmış çalışan eleman bu laflar biraz ağır değil mi? Bizim ülke şartlarında vasıfsız işçiye bindirilen sinir, stres yükünü sizde biliyorsunuzdur mutlaka.
Ben kendime göre çözüm buldum, manuel kontrol sağlıyorum. Arabamı park eder etmez iniyorum ve hem yakıt tipini söyleyerek hem de pompayı sokana kadar başında bekleyerek durumu kontrol ediyorum.Nasıl önüne geçebilirize odaklanmamız gerekiyor bence.
Beni kendi tarafımdan vuruyorsun demek, peki.Uçağın bakımından sorumlu kişinin pitot tüplerinden birini kapatmayı unuttuğu için düşen "Birgen Air" uçağı, karlı bir havada kaptan pilotun uçağın motorlarında ki karı temizlemek amacıyla motoru çalıştırması sonrasında motorun donması nedeniyle uçağın kalkma sırasında düşmesi.
Pompacıya ne gerek var basit bir iş zaten kendimiz alalım. Burası Türkiye kaçanlar olur diyenler içinde yakıt alamaya başladığın zaman pompa depo kapağına kilitlensin ödenince açılsın bu şekilde kaçmalarında önüne geçmiş olunur.
Haklısınız hem devlete ekstra kazanç kaynağı yaratmış olurlar. Sonuçta bizim ülkemizde ceza bir gelir kaynağı olarak görülüyor.Kilit vs hiçbir şey koymayacaksın. Kaçan bırak kaçsın. Evine tebligatı gönderdin mi ağlamasını izlemek kadar zevkli bir şey olmaz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.