2020 Sunucu Yol Haritası

Web sitesi yönetmediğim ve sunucular hakkında bilgi sahibi olmadığım için size bazı sorularım var.

Mac Pro'dan sunucu olur mu? Ücreti dışında bunun olması için bir engel var mı?

Mac Pro tabii ki sunucu yapılabilir. Her bilgisayar bir sunucu yapılabilir, uygun yazılımlar yüklendikten sonra.
 
Bu hafta sunucuyu toplayacağız arkadaşlar. Plan bu yönde. Aksi bir durum olursa haber veririm.

Öte yandan Haziran'da kullanıma girer demiştik, orada bir sarkma olabilir. Sunucuda CentOS 8.x kullanmak istiyoruz ama cPanel henüz buna destek sunmuyor. cPanel 90 ile birlikte CentOS 8 desteği gelecek diye umuyoruz. O sürümün gelmesi de Temmuz ayını bulabilir. Şimdilik sunucu idare ediyor. Temmuz'a kadar da sorun olmaz.

Bu sunucunun fazlası ile yeterli olacağını düşünüyoruz ama biz bu sunucu toplama işini çok sevdik. Yeni planlarımız var 😀
 
Şimdilik sunucu idare ediyor.
Bu kısma katılmıyorum Recep Bey. Eminim benim gibi düşünenler de vardır. Technopat'ı ve Sosyal'i ayrı ayrı seven ve takip eden birisi olarak söylüyorum. Yine bu platformu desteklemeye devam edeceğim fakat rahatsızlığımı yapıcı bir eleştiriyle dile getirmek isterim. Sosyal, uzunca bir süredir diğer sitelerden yavaş. Yani birkaç aylık mesele değil bence. Sunucu yenileme fikrinde de geç kalındığını düşünüyorum.
 
Sunucu, kararlılık testini başarıyla tamamladı. Bir sonraki aşama CentOS 8.2 kurulumu ve rehberi. Sonrasında da cPanel 90 ile birlikte yeni sunucuya geçiş yapacağız. Tahmini geçiş zamanı: Temmuz 2020.
 

Geri
Yukarı