Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
XP kurulabilir. Ama uygulama desteği çok az. Güvenlik yok derecede. Nostaji için istiyorsanız kurun. Ama günlük işler için sanmıyorum.
Windows XP'nin desteği 8 Nisan 2014'te sona erdi. Son olarak da 9 Nisan 2019'da Windows Embedded POSReady 2009 desteği sona erdi. Windows Embedded POSReady 2009, Windows XP SP3 tabanlı bir Windows sürümüdür ve özel amaçlı cihazlar için üretilmiştir. Fakat Windows Embedded POSReady 2009 güncelleştirmeleri Windows XP SP3 üzerinde yapılabilecek basit bir Kayıt Defteri ayarı ile Windows XP'ye de yüklenebilmekteydi. Lakin artık onun da desteği bittiği için artık hiç güncelleme almıyor.Güvenlik kısmı bittiği için önermiyorum. Linux ile devam edin bence.
Chrome 50 ve sonrası XP ve Vista desteğini kesmiş, Firefox'ta da 53 sürümü XP ve Vista desteğini kesmiş. Office 2013 ve sonrası XP desteklemiyor. Aynı şekilde Visual Studio 2012 ve sonrası da XP desteği sunmuyor. Benim çok sevdiğim Minecraft istemcisi olan Badlion Client ise bu sene biterken Windows 7/8/8.1 desteğini bile kesecek, XP ve Vista desteği zaten sunmuyor. NVIDIA ekran kartları konusunda ise GTX 950 ve GTX 960 bildiğim kadarıyla XP destekli son ekran kartları. NVIDIA, Pascal mimarisi ile birlikte XP desteğini kökünden kaldırdı.
Aynen öyle. ATM'lerde hala XP varKullanılır. Hatta Windows 95, Windows 3.1 bile kullanılır. Yasak mı?
Sistemin kötü değilse, tabii ki kullanılmaz ama şu aptal bankalar hala ATM'lerinde Windows XP, Windows 7 çalıştırıyor.
Bir gün ATM'ler hacklenirse şaşırmam yani. Çünkü XP'de çok ciddi güvenlik açıkları var. Keşke bütün ATM'lerde Windows 10 Enterprise LTSC (veya Windows 10 IoT Enterprise LTSC) olsa