2020'de GTX 1080 veya 1080 Ti alınır mı?

Konu çok basit. Sizce alınır mı? GTX 1080'in en iyileri 2200 TL civarında. GTX 1080 Ti'ın ise 2700-2800.(1080P oyunculuk için)
Şöyle bir 1080 var, RTX konusunda kafanıza takmıyorsanız neden olmasın? Bu arada alacaksanız bu kartın garanti durumunu sormanızı tavsiye ederim. 1080 Ti'da çok iyi ama çoğu mining zamanında ucuza alınıp kullanıldı. Tanıdıktan ya da miningli bulabilirsiniz. Elbette miningsiz olanları da vardır, ama iyi test etmek lazım.

Ucuz bulunursa tabii ki alırdım bende. Fakat ikinci el ucuzdur ve açıkçası ikinci el almayacaksam sıfır alabilecek bütçem var ise bu kartlardan hiçbirini tercih etmezdim. Artık güncel değiller ve daha ucuza çok daha iyi performans veren kartlar var.
Maksimum 2800 TL bütçem var.
Ucuz bulunursa tabii ki alırdım bende. Fakat ikinci el ucuzdur ve açıkçası ikinci el almayacaksam sıfır alabilecek bütçem var ise bu kartlardan hiçbirini tercih etmezdim. Artık güncel değiller ve daha ucuza çok daha iyi performans veren kartlar var.
1080 Ti yerine göre 2070S'i geçebiliyor. Emin misiniz?

1080 alacağına Vega 64 alabilirsin, hatta su soğutmalı modelini. UV/OC yaparsın, 1080'in rüzgarı bile kalmaz. 1080 Ti alabiliyorsan eğer al gitsin, zaten o fiyatlara daha mantıklı seçim yok şimdilik. 1080 Ti ile 2080 benzer performansta. Verdiğin paraya kesinlikle değer.

Cyberpunk'ın sistem gereksinimleri eğer önerilense ve 4k çözünürlülük olarak bu seviye de isteniyorsa normal diyebilirim. Yoksa çok fazla. Birde optimizasyonu adam gibi yapmazsalar hiç oynanmaz. Umarım bu gereksinimler tahminidir yani. Daha oyunlar o boyutta bir görsellik sunamıyorlar ve Cyberpunk öyle abartılacak bir görselliği yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı