2020'de Windows 7 kullanılır mı?

festhh

Hectopat
Yer
Tunceli
Şu anda Windows 10 kullanıyorum. Fakat sistemim iyi olmadığı için kasmalar yaşıyorum ve zaten bilgisayarım Windows 7'de desteklenmeyen oyunları kaldırmıyor. Bu yüzden geçmeyi düşünüyorum ama güvenlik açısından Windows 10'da kalmalıyım diyorum ne yapayım?

Sistem:
AMD A6 2.00 GHz.
4 GB RAM.
Radeon HD8210M.
1.5 TB Seagate HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 7'de daha stabil bir performans alacaksınız. Windows 10'un da o kadar güvenlik olarak iyi olduğunu düşünmüyorum. Tabiki güncellemeler aldığı için güncelleme almayan Windows 7'den daha iyi olacaktır ama stabil performansı güvenliğe tercih ederim. Üstelik antivirüs Win 10'da da kullanacaksınız Win 7'de de. Antivirüs bu açığı kapatır diye düşünüyorum. Bence geçmelisiniz.

120 GB bile olsa bir SSD alıp Windows 10'u içine kursanız kasma, donma yaşamazsınız. Daha kötü sistemlerde Windows 10'u sorunsuz kullandım. Maalesef Windows 10 SSD istiyor. Desteği biten Windows 7 kullanmak artık çok mantıklı değil.

Maalesef SSD takma imkanım yok laptop kullandığım için. Cd yuvasını çıkarıp yapabilirim ama 4-5 ay sonra bilgisayarımı değiştireceğim muhtemelen, bu yüzden fazla da uğraşmak istemiyorum. Windows 7'ye geçme kararı aldım yorumlarınız için teşekkürler.

Şu anda Windows 10 kullanıyorum. Fakat sistemim iyi olmadığı için kasmalar yaşıyorum ve zaten bilgisayarım Windows 7'de desteklenmeyen oyunları kaldırmıyor. Bu yüzden geçmeyi düşünüyorum ama güvenlik açısından Windows 10'da kalmalıyım diyorum ne yapayım?

Sistem:
AMD A6 2.00 GHz.
4 GB RAM.
Radeon HD8210M.
1.5 TB Seagate HDD.

Windows 7´ye güvenlik güncelleştirmeleri gelmiyor. Bu nedenle geçmenizi tavsiye etmem.

Windows 7´ye güvenlik güncelleştirmeleri gelmiyor. Bu nedenle geçmenizi tavsiye etmem.
Bir antivirüs programı ile arayı kapatabilir. Ayrıca Windows Defender hala çalışıyor Windows 7'de.
Windows 8.1 kullan hem 7 gibi güncelleme desteği kesilmiş değil ve Windows 7 ve 10 arasından en performanslı Windows 8.1 olacaktır.
Aynı bilgisayarda hem Windows 7, hem Windows 8.1, hemde Windows 10 kullandım. Windows 7 en performanslısı. Windows 8.1 ise 10'dan fazla kasıyordu. Windows 10 Windows 8.1'e göre daha stabil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı