2021 Fotoğraflarım #7

@ahmetcn1 Samsung Galaxy S20FE, fotoğrafların ham hali bu değil bu arada hocam. Adobe Lightroom´un ücretsiz telefon sürümünde detayları falan ayarlıyorum tek tek. Technopat´in kendi konusu vardı Recep Baltaş abinin yazdığı. Fotoğrafları daha iyi yapmak mı neydi başlığı. Ona bakarsanız orada hangi ayar ne yapıyor güzelce anlatmışlardı.
 
Hocam aralarında ilginç ve başarılı olanlar var. Mesela kara tahtalı olan ve sondan üçüncü fotoğraf hoş görünüyor. Ama diğerleri gibi sıradan fotoğraflar ve sadece kaliteli görseller oldukları için ilgi çekiciler. Yani ışıkla vs biraz daha oynamayı dene. Bir de fark ettiğim bir şey daha var, bu fotoğrafların hepsi aynı şekilde çekilmiş yani açısı aynı. Manken çeker gibi çekmişsin, o yüzden sadece kaliteli olmaları dışında pek ilgi çekici değiller. Sudan yansıma çekmeye çok uygun mesela. Çok fazla kameralardan ve fotoğraf çekmekten anlayan biri değilim o şekilde yorum yaptım, bilginize...
 
Terkedilmiş binadaki görselleri özellikle çok beğendim hocam, çok atmosferik bir mekanmış. Başarılısınız, devam edin lütfen.

1-Kurtarıldı.jpg

10 dakikada hemen ufak bir düzenleme yapmaya çalıştım. Bu tarz fotoğraflar üzerinde Photoshop ile oynamalar yaparak zaten güzel olan fotoğrafı istediğiniz atmosfere bürüyebiliyorsunuz. Bu fotoğraf üzerinden Vintage-Retro benzeri bir filtre preset'i ile Çernobil atmosferine yakın bir atmosfer bile elde edilebilir.
 

Geri
Yukarı