2021 Megane 1.3TCe su eksiltiyor

nexusnitro

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
2021 model 25 binde Megane 4 aracım var.
Geçen gün aracın su eksilttiğini fark ettim. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Ne yapmamı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle ilk yapmanız gereken araba soğukken soğutma suyu haznesinin kapağını sıkılamak olsun. Belki gevşek kalmıştır.
Sonra süreci takip edin. Eğer hala eksilme varsa fosforlu kaçak tespit boyaları oluyor ondan koyun sisteme takip edin. Normalde eksiltmemesi lazım.

Öncelikle ilk yapmanız gereken araba soğukken soğutma suyu haznesinin kapağını sıkılamak olsun. Belki gevşek kalmıştır.
Sonra süreci takip edin. Eğer hala eksilme varsa fosforlu kaçak tespit boyaları oluyor ondan koyun sisteme takip edin. Normalde eksiltmemesi lazım.
Şu anki eksiği nasıl tamamlamalıyım peki?
Biraz araştırdım ancak herkes farklı bir şey diyor. Kimisi saf su ile antifrizi karıştırıp koyun diyor, kimisi direkt antifriz koyabilirsiniz diyor. Bu işin doğrusu nedir acaba?

Şu anki eksiği nasıl tamamlamalıyım peki?
Biraz araştırdım ancak herkes farklı bir şey diyor. Kimisi saf su ile antifrizi karıştırıp koyun diyor, kimisi direkt antifriz koyabilirsiniz diyor. Bu işin doğrusu nedir acaba?
Aslolan aslında antifiriz ve su dengesini korumak ama mesela bir parmak su eksiltmişse siz bunu içme suyuyla tamamlarsanız bir zararı olmaz. Ha sürekli eksiltme huyu olan bir arabanız varsa, %50 antifiriz %50 saf su (Veya en kötü içme suyu) olan bir karışım hazırlayıp eksildikçe öyle tamamlarsınız.

Yani ilk aşamada 100 ml içme suyu koysanız bu antifiriz / su karışım oranını kayda değer miktarda seyreltmez.

İçme suyu dahil saf su dışı su konmamalı pas yapabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı