2021 Model Legion laptoplar Türkiye'ye geliyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lenovo Legion laptopların Türkiye'de satılacak konfigürasyonları belli oldu, şu anlık sadece Legion 5 15acH6H ve Legion 5 Pro 16acH6H modelleri listelendi. Önümüzdeki günlerde konfigürasyonların daha da artacağını düşünüyorum.
Legion 5 15ach6h
2020 modeli ile de çok başarılı olan Legion 5, 5800h ve 3060 ile güncellendi.

1615384587301.png


Başlıca özellikleri ve kendi yorumum:
Ryzen 7 5800h (4800h çok başarılı idi, aynı başarıyı yakalayacağını düşünüyorum.)
RTX 3060 115W (en güçlü 3060, ve MUX ile gelecek. 1080p için en doğru ekran kartı.)
8x2 3200MHz RAM.
1TB SSD.
15.6 inç 1440p 300 nit 165Hz 300 nit IPS ekran. Bu fiyat bandında bir ilk olarak FreeSync ve G-Sync desteğiyle beraber geliyor.
RGB severler için 4 bölge RGB klavye ve RGB mouse ile beraber geliyor:)

Şahsi yorumum: Geçen seneki modelin üstüne nasıl koyacaklarını merak ediyordum, gayet güzel eklemeler yapılmış. Özellikle daha 2 yıl öncesine kadar bu fiyat bandında görülmesi imkansız olan yırtılma önleyici teknolojilerin gelmesi mükemmel.

Legion 5 Pro 16ach6h
Legion 5P modelinin devamı olan bu model daha çok performans odaklı, aynı zamanda Türkiye'ye gelecek ilk 125W 3070 ekran kartlı laptop.

1615385131183.png


Ryzen 7 5800h işlemci.
RTX 3070 125W ekran kartı(şu ana kadar laptoplarda kullanılan en güçlü 3070, rakipleri genellikle 115W olur)
16x2 3200MHz RAM.
16.1 inç 1440p 165Hz 500 nit ekran.(16 inç ilginç bir tercih olmuş. Ve artık laptoplarda 1440p çağının başladığını söyleyebiliriz.)
1TB SSD.

Daha detaylı bilgiler resimlerde gözükmektedir, iki modelde çok güzel duruyorlar. Şimdi kafanızda iki soru var:
1) Ne zaman gelecek?
2) Ne kadar olacak?


Cevaplar tahminidir, geçen senelerdeki ve şunaki veriler baz alınmıştır.

1)Mayıs-Haziran ayları gibi.
2)Legion 5 14-16, Pro modeli 17-21 bin arasında olacağını tahmin ediyorum, Windows'lu laptoplar genellikle MediaMarkt'ta satılır. Ve mağazaların kazıklama politikasını herkes bilir.

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim, iyi sosyaller:)
 
Biraz pahalı gibi. Şuna da bakabilirsin hocam
Max-Q olması lazım G serisinin.

Bu modele ne diyorsunuz krallar? Legion 5 Pro beklemek mi yoksa bu model mi? 🤣
Alınır kalite olarak 5 Pro'dan iyi zaten 7 serisinin rakibi. Bende bu modeli düşünüyorum.
 
Biraz pahalı gibi. Şuna da bakabilirsin hocam
17 inc almak istiyorum 15 düşünüp beklersem direk lenovo alırım :)
Max-Q olması lazım g serisinin.

Alınır kalite olarak 5 Pro'dan iyi zaten 7 serisinin rakibi. Bende bu modeli düşünüyorum.

MSI şu an 5 Pro'dan iyi mi kesin pek çok bilgim yokta.
 
Tabii hocam benim hiç işim yok size şimdi hemen mimari farklarını anlatırım 😀. Hocam zaten yeterince beni alıkoydunuz, başka bir zamanda bana hatırlatınız lütfen. O zaman size anlatırım, şimdi işlerime dönmem gerekiyor. Sadece kısa sorulara cevap verebiliyorum. İyi forumlar, saygılar.

Ben anlatayım o zaman. Intel chiplerini gecikme öncelikli yekpare tasarımla yaptığı için aynı Node düzeyinde harcayacağı güç miktarı daha az olacaktır. AMD chiplet tasarım kullanır ve Intel gibi tek chipten oluşmaz bu yüksek çekirdek sayılı işlemciler yapabilme becerisini arttırır ve maliyeti düşürür ancak negatif yönleri fazla güç tüketimi ve yüksek gecikmedir. Bu durumda AMD'nin güç tüketiminin daha fazla olması gerekirken nedense Intel'in güç tüketimi çok daha fazla. Intel ile AMD arasındaki brüt performans farkını ve güç tüketimini ölçmek istiyorsan Zen 3 mimarisi daha geliştirilmeden önce yayınlanmış benchmark testlerini uygula gör. Bunlar Zen 3'ü tanımayacaktır ve getirdiği yenilikleri ki aslında mimari olarak hiçbir değişiklik barındırmıyor, kullanamayacaktır. En kısa zamanda bu konudaki fikrini duymak istiyorum. Açıkcası bu kadar güç tüketimi farkı yaratan şeyin ne olduğunu çok merak ettim. Cevabı sendedir umarım.
 
17 inc almak istiyorum 15 düşünüp beklersem direk lenovo alırım :)


MSI şu an 5 Pro'dan iyi mi kesin pek çok bilgim yokta.
Kasa kalitesi olarak daha iyi. İşlemcisi mimarlık/render programlarında biraz daha geride ama iş oyuna gelince daha iyi durumda. Soğutması da daha başarılı şuanki testlere göre. Ekranı daha büyük çözünürlüğü daha düşük fakat yenileme hızı daha yüksek Valorant vb oyunlar için daha iyi bu yüzden. Klavyesi tuş başı RGB diye biliyorum 5 Pro'da 4 bölgeli. Oyun için kesin diyebilirim gibi. Mimarlık vb işler için Legion/Asus ROG Strix daha iyi.
 
Kasa kalitesi olarak daha iyi. İşlemcisi mimarlık/render programlarında biraz daha geride ama iş oyuna gelince daha iyi durumda. Soğutması da daha başarılı şu anki testlere göre. Ekranı daha büyük çözünürlüğü daha düşük fakat yenileme hızı daha yüksek Valorant vb oyunlar için daha iyi bu yüzden. Klavyesi tuş başı RGB diye biliyorum 5 Pro'da 4 bölgeli. Oyun için kesin diyebilirim gibi. Mimarlık vb işler için Legion/Asus ROG STRIX daha iyi.

Ben sadece oyun olarak kullanacağım.Teşekkür ederim cevaplar içinde
Kasa kalitesi olarak daha iyi. İşlemcisi mimarlık/render programlarında biraz daha geride ama iş oyuna gelince daha iyi durumda. Soğutması da daha başarılı Şu anki testlere göre. Ekranı daha büyük çözünürlüğü daha düşük fakat yenileme hızı daha yüksek Valorant vb oyunlar için daha iyi bu yüzden. Klavyesi tuş başı RGB diye biliyorum 5 Pro'da 4 bölgeli. Oyun için kesin diyebilirim gibi. Mimarlık vb işler için Legion/Asus ROG STRIX daha iyi.

Teknik özellikler olarak ne dersin peki
 
Alınır kalite olarak 5 Pro'dan iyi zaten 7 serisinin rakibi. Bende bu modeli düşünüyorum.
Kasa kalitesi olarak minimal bir fark var. Biri 100 ise biri 85-90'dır. İkisi de full alüminyum kasa. Legion 7'nin rakibi olduğu doğru ama bana göre sadece RGB farkı var :) Legion 5 Pro işlemcisi daha güçlü paneli çok daha iyi gibi faktörlerle GE76'yı yakalıyor. Ayrıca fiyat bakımından da :) Birinin 32 RAM 1TB SSD modeli 26K iken biri 23K olacak inşallah.
 
Kasa kalitesi olarak minimal bir fark var. Biri 100 ise biri 85-90'dır. İkisi de Full alüminyum kasa. Legion 7'nin rakibi olduğu doğru ama bana göre sadece RGB farkı var :) Legion 5 Pro işlemcisi daha güçlü paneli çok daha iyi gibi faktörlerle GE76'yı yakalıyor. Ayrıca fiyat bakımından da :) birinin 32 RAM 1TB SSD modeli 26k iken biri 23K olacak inşallah.

5 Pro 16 GB RAM ile geliyor diye biliyordum. İşlemcilerin arasında çok mu fark var. Ben boyut olarak 16 küçük ve beklemek istemediğim için GE76 yöneldim.
 
5 Pro 16 GB RAM ile geliyor diye biliyordum. İşlemcilerin arasında çok mu fark var. Ben boyut olarak 16 küçük ve beklemek istemediğim için GE76 yöneldim.
Legion 5 Pro Türkiye modeli 32 RAM ve 1TB SSD olarak listelendi. Çok fark yok. 16.1" 2K 500 nit ekran deneyimi çok farklı haberiniz olsun :) Bu arada ben de bir rehber hazırlamaya karar verdim. Hangi klasmanlarda karşılaştırmz yapmamı istersiniz? @gen2 @T129Atak @Radeon RX 5500M
 
İşlemcilerin arasında çok mu fark var.

AMD işlemciler yaklaşık %30 daha hızlı. Ancak GameCache seviyesinin mobil işlemcilerde düşük olması oyunlarda masaüstü AMD'lerin yakaladığı performansı yakalayamamasına sebep oluyor. Tek derdim oyun bunun için çağdışı bir işlemci bile alırım diyorsan Intel seçmelisin.
 
Legion 5 Pro Türkiye modeli 32 RAM ve 1TB SSD olarak listelendi. Çok fark yok. 16.1" 2K 500 nit ekran deneyimi çok farklı haberiniz olsun :) bu arada ben de bir rehber hazırlamaya karar verdim. Hangi klasmanlarda karşılaştırmz yapmamı istersiniz? @gen2 @T129Atak @Radeon RX 5500M

2K 50 nit ekran deneyimi tam olarak açıklar mısınız bilginiz varsa :)
AMD işlemciler yaklaşık %30 daha hızlı. Ancak gamecache seviyesinin mobil işlemcilerde düşük olması oyunlarda masaüstü AMD'lerin yakaladığı performansı yakalayamamasına sebep oluyor. Tek derdim oyun bunun için çağdışı bir işlemci bile alırım diyorsan Intel seçmelisin.

Ben sadece oyun odaklı düşünüyorum MMORPG oynuyorum bugün karar vermek istiyorum Legion 5 Pro mu yoksa MSI GE76 mı? 😊 Tüm teknik detaylarını araştırıp almak istiyorum pişman olmak istemiyorum,
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı