2021 Model Legion laptoplar Türkiye'ye geliyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Amerika'da 15'inde çıkacak dediler. 1 hafta daha beklerim çıkmazsa 2020 modelinden alıp çip sıkıntısı bitene kadar kullanmayı düşünüyorum. 1050 dolar iyi fiyat.
 
Intel modelini mi bekliyorsun?

Hayır ben AMD istiyorum ama bir türlü Amerika'da stoklara girmedi. Belki 11800H 3060 düz Legion 5 de alabilirim kararsızım. Intel istemememin sebebi 45 Watt TDP ile sınırlı olması ve sıcaklık sınırının 98 derece olması. AMD modeller 65 Watt'a kadar çıkabiliyor, ısınmalarının sebebi de o zaten.
 
Son düzenleme:
Amazonların birinde 15.6 olanı satışa çıksa alacağım ( 165hz olan ekran) hiç takılmam İntel mi AMD mi bıktım bekle bekle...
 

Ama hangi dosya ile rander aldiğiniz ile deyişir süre mesela 10dakika video çekince bile deyişebilir efek farklılığından.
 
Vantage de çıkmıyor ama bios güncellemesi gelmiş. OC kısmını ön kısma almışlar. Soğutma için seçenek eklemişler. Lakin yüklemenize hiç gerek yok hiç bir işe yaramıyor. GPU OC ise tamamen göstermelik işe yaradığı yok sürekli çökme meydana geliyor. Belki ileride düzelir mi bilmiyorum ama üreticinin verdiği default değerlere arttırdığınız da bile ister +1 ister +150 fark etmiyor, gpu işlem yapar yapmaz sürücü çöküyor.


Yani OC var diye hevesleniyorsun ama hiç bir işe yaramıyor. Diğer RTX3070 ler nasıl acaba OC yapınca onlarda da sistem çöküyor mu ki.

Bu arada intelli cihazlar neden FPS olarak önde diyoruz. Sadece cinebenchlere odaklanıp durduk perf için. pci-e 'de intelde 16 AMD'de 8 kanal var. Render yaparkende cuda çekirdeklerini aktif olarak kullanmak için de faydası oluyordur herhalde. 10750H ile benzer performans almam da bundan mı acaba.





11'inci nesilde ise bu PCIe kanal sayısı 20 oluyor.






Ben ilk baş PCI 8x 16x farkı sandım ama bu pci ex line farklı bir şeymiş.

Yani elbette masaüstü performansı beklemiyoruz bu aletlerden, komik olur bunu beklemek. Bir laptop aldınız amma tantana yaptınız diyordur eminim bazı arkadaşlar ama 20 bin verince insan her şeyi test edip sorgulamak istiyor.
Ben de aylarca bu aleti bekledim, gelince de stok bitmesin diye saldırdık ama iyi mi ettik kötü mü konusunda kararsızım hep. İçime su serpecek bilgi bulamıyorum

Ya da netteki diğer incelemeleri kafaya takmayacağız değişken çok diye. Vallahi o kadar çok yorum inceleme okudum ki aleti ağız tadıyla kullanamadım ya 14 gün süre geçmeden iyice test edeyim problem var mı demekten.

Hayır iade etsen 20 bine 32gb ram 1tbssd böyle güzel ekranlı alternatif ne alacaksın intel versiyonun fiyatı bile belli değil daha. MSI bakıyorum en az 23bin TL.
Neyse kuru gürültü ettim ya kusura bakmayın. Gördüklerimi paylaşıyorum işte intel mi amd mi diye düşünenlere faydası olur belki.
Ama hangi dosya ile rander aldiğiniz ile deyişir süre mesela 10dakika video çekince bile deyişebilir efek farklılığından.

Aynen o da var haklısınız. Netten bir referans video bulup onu test etmek lazım. Videodaki ortam ışığı bile fark ediyor. Fotolarda örneğin gündüz çektiğin foto 30mb ise gece çektiğin 20 oluyor.
 
Son düzenleme:

Hocam bu PC'ler valoranta sapıtıyorya nedeni şu atığım görseldeki gibi Windows güncelemesi olmasın?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20210514-133150.png
    248,9 KB · Görüntüleme: 38
Laptopları neredeyse aylarca beklediniz, şimdi ısınma-throttle-performans sorunları yaşamanız gerçekten üzücü. Malesef onarım için verdiğim laptop iade edilince artık umudu kestim kendim için de 3060 modelini almayı düşünürken acaba sıkıntı yaşar mıyım diye düşünüyorum. Aletler çok yeni, bayağı yeni. Yeni çıkan ürünlerde de çok meşhur oluyor bir takım sıkıntılar
 

Zaten o kadar bandwidth ihtiyacı olmadığı için 8X veya 16X olması performans farkı yaratmıyor. Yalnız şöyle bir şey gördüm geçen mesajlardan birinde bir arkadaş belleklerin Micron olduğunu belirtmek için GPU-Z görüntüsü atmış orada PCI-e 4.0 gösteriyor makineyi bir yanlışlık yoksa zaten PCI-e 4.0 bandı hayli hayli yeter 8X'de. Ben sıcaklık limiti ve TDP dolayısı ile AMD istiyorum. Ayrıca AMD'ye ekstra bir sempatim var.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…