Çözüldü 2021 model Lenovo IdeaPad Slim 7 Pro laptopa PCI-e gen5 M.2 SSD uyar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ugurece

Hectopat
SSD veya HDD modeli
Western Digital SN730 1TB PCIe Gen3x4
Merhaba,

2021 model Lenovo IdeaPad Slim 7 Pro 14IHU5 cihazım var. Cihazdan bayağı memnunum ama hem artık 1TB kapasite yetmiyor, hem de yavaş kaldığını hissediyorum. Daha yeni bir MacBook da satın aldığım için yakın zamanda bu Lenovo'yu değiştirmeyi düşünmüyorum. O yüzden sadece SSD yükseltmesi bana yeterli olacak, zaman içinde yeni bir Windows laptop alırsam da depolamasına takılmadan yeni SSD'yi ona takarım.

Sorum şudur, benim laptop 4 senelik model, üzerindeki SSD (Western Digital SN730 1TB) PCI-e gen3. şu an piyasada gen5 SSD'ler var. Sonrasını da düşünerek gen5 bir SSD almayı planlıyorum fakat mevcut laptopumda çalışır mı çalışmaz mı, çalışırsa hız anlamında bir kısıtlama yaşar mıyım bunu bilmiyorum veya birazcık araştırdım buna dair bir şey bulamadım webde.

Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Uyar hocam uymasına, çalışır da. Anakartın desteklediği Gen 3 hız limitinde(Yaklaşık 3500 MB/s) çalışır.
Anladım, çalışır olması şu an bana yeterli. Zaten şuanda da Gen3 SSD var, daha geriye gitmemiş olucam. Sonraki cihaza takınca da hız kısıtlamasına takılmadan Gen5 hızdan faydalanırım.

Teşekkürler sağolun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…