2021 yılı İngiltere'deki yakıt sorunları derinleşiyor

Brexit ve üzerine gelişen covid-19 pandemisi İngiltere'ye pek yaramamış gözüküyor. Son zamanlarda İngiltere'de yakıt için kuyrukları görmek doğal bir hale gelmiş durumda. Yaklaşık 5500 civarında petrol ofisinde yakıt sıkıntısı yaşanmış ve hatta tamamıyla tükenmişti.​

Aslında genel çerçeveden bakınca ekonomik dalgalanma değil, lojistik sorunları buna yol açtı. Kamyoncu açığı yüzünden özellikle transit yakıt taşıma zincirinde aksaklıklar devam etmekte.​


Geçtiğimiz hafta ise bazı yakıt istasyonları tamamen kapatıldı. Bu arada, rekor düzeyde yüksek enerji fiyatları ve birçok küçük elektrik sağlayıcısının çöküşü ile daha da kötüleşen durum siyasi bir bedel haline gelmekte. Britanya halkının çoğu, hükümetin meseleyi ele alış biçimini eleştiriyor ve Başbakan B. Johnson'ın İşçi Partisi'ndeki rakibine karşı yaptığı anketlerde, 70'ler tarzı hoşnutsuzluk kışı'na geri dönme korkuları gözlemlenmekte.

GettyImages-1235520167.jpg

Kaynak: Getty Images

Johnson'ın, mevcut bir acil durum planı olan Escalin Operasyonunun bir parçası olarak, ülke çapında tanker kamyonlarını feribotla ve benzin istasyonlarındaki pompaları yeniden dolduracak sürücüler sağlamak için Ordu'yu kullanmayı düşünüyor.

Kaynak: BBC
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Re Malaka Demeyelim. Adamlar çatır çatır çalışıyor. Bunu kas gücü olarak kısıtlamamak lazım ki onu da yapıyorlar. Öyle ya da böyle kaymak yemeyi öğrenmişler. Saçma sapan hedeflere kilitlenen ve manipüle edilebilen kişileri yönlendirebiliyorlar ki o başka mesele. Kendi iç olaylarında ise kuralcılığın zararını gördüler biraz. Ehliyet, lisans gibi konularda çok katılar. Bu sebeple sürücü sayısı az ama kıymetli. Bu kişiler hak aramaya kalktığında ise sistem tıkanıyor. Bizde olsa yanındaki kişi grevi bozar, o olmasa bile bir kamyon adam o lisansa sahip olduğu için yine de o işi yapacak biri bulunur. Hadi hepsi olmasa sınırlardan geçenler var, al anahtarı der patronlar göreve yollar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı