Windows XP 2021 yılı ile 20 yaşında

Windows XP 20 yaşında!

Milenyum çağının efsanevi sistemi 20 yaşında!
İnternet kafe, CS 1.6 ve salçalı ekmeklerin zamanının hüküm sürdüğü devirin samimi sıcak kanlı sistemi XP 20 yaşında!

Gelin kısaca XP'yi hatırlayalım ve biraz nostalji yapalım.
Bu makale 20 yaşına özel olarak yazıldı.

xp.png

Çıkış tarihi ve öncülleri.

Microsoft bünyesi içinde geliştirilen en çok sevilen sistemlerden birisi olan XP'ye dahil bazı basit bilgileri hatırlayalım.
Windows XP, 2001 yılında kariyerine başlıyor.
Windows XP efsanesinden önce Windows'me ve Windows 2000 öncülleri oldu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kurulum müziği.

Eğer, Windows XP kuruluma şahit olacak kadar yaşlı veya nostalji seven biriyseniz bu müzik size bir şeyleri andıracaktır.
Müzik insanlar sistem kurulurken sıkılmasın diye yapıldı.
Fakat, gerçekten hoş bir müzik.

Küçük detaylar ve başlangıç müziği.

Eğer, XP ile gelen çayır arka planını biliyorsanız gerçekten teknoloji dünyalarının mazilerinden gelmiş birisi olma ihtimaliniz artmakta.
Çayır arka planı Photoshop ile düzenlenip mangal yapan dayıların eklenmesi gibi komik şakalar kurban gitmiştir.
Açılırken çıkardığı hoş melodi o zamanının boğuk hapörlerce sanki bağıran insan sesi gibi olsa bile gene kendisine ait bir havası vardı.
Fakat, gene insanlar XP'yi çok sevdi.

Ayakta kalmayı başardı.

Bilmeyen varsa 2000'li yılların en büyük komplo teorilerinden birisi olan Milleni'um Bug'dan bile sağ kalmayı başardı.
Bütün sistemler çökecek denmesine rağmen çökmedi!
Belki, bizlere XP'yi sevdiren nedenlerden biridir.

Bu günlük bu kadar. Gelişmelerden haberdar olmak için hesabımı takip edebilirsiniz.
Kaynak aşağıda olacak. 24 Ağustos tarihiyle 20 yaşına basacak olan sistemi sizler ile tekrar hatırladık.

Kaynak:Kaynak

Son düzenleme:
Kullandığım ilk işletim sistemi. Kalas gibi o laptopda. İnternet yok, adam gibi oyun hiç yok hepsi flash oyun :D

Ama o kurulum müziğini hiç duymamıştım çünkü Windows XP kurulu geldi ve hiç temiz kurulum yapmadım

2002 Yılında bilgisayarla tanıştığım ve her şeyi öğrenmeye başladığım, sonra 2009-2010 yıllarına kadar severek kullandığım işletim sistemi kendisi. Keşke 2021 yılına özel bir versiyonu yayınlansa veya windows 11 ile birlikte windows xp yaması falan gelse birazcık modern şekilde. Şu an kendimi PC kullanıcısı gibi hissetmiyorum her şey vasatlaştı/mobilleşti. Asla o xp'den aldığım mutluluğu başka işletim sistemlerinde bulamıyorum. Yaşla alakası yok gerçekten PC nedir ve içeriği nedir? sorusunun net cevabıydı. Bu benim düşüncem, her şey eskiden güzel değildi. Ama gerçekten eskiden çok çok güzel yapılan şeyler var ve ''eskiden güzeldi'' diye kenara atılacak bir şey değil. Gerçekten başarılıydı.

RAM yetmiyordu sanırsam. 6 bot hesap ile 5 yıldızlı kervan kaldırıyorduk botta 30 saniyede bir partiye görünmezlik basıyordu thieflerin arasından yürüye yürüye geçiyorduk. 😂

İyi taktikmiş.
RAM olsa oyun sizin :D.
Güncelleme: Ağustos ayı içindeyiz ve 24'üne çok az bir zaman kaldı.

20 yaşına yaklaşıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı