Merhaba, herkes tarafsızca seçimini yapsın.
Elimizde olağanüstü bir durum olmadığı sürece 3 takım var.
Fenerbahçe
Beşiktaş
Galatasaray
1- Fenerbahçe:
Yapılan transferler yıldız oyuncular değil. Takım genç ve dinamik. Önde baskı yapıp topu ileri alana rahatça taşıyabiliyor. Sakatlıkların bitmesi ile gol anlamında problem yaşamayacaktır.
Defans konusunda ise ofsayt taktiği bizi karşılıyor. Savunma arkasına atılan bir top Fenerbaçe'nin çok rahat gol yemesine sebep olabilir o yüzden takım defans yaparken 5'li defansa geçiyor.
2- Beşiktaş:
Kendisi tuttuğum takım olmadığı için maçlarını laylay lom izledim. Detaylı analizini yapamadım. Ama yapılan tranferlere bakılacak olursa uzun toplar yardımıyla defans arkasına sarkacak bir takım. Gol konusunda problem yaşamayan Beşiktaş defansif orta saha anlamında problem yaşayacaktır. Bu da önde baskı ile topu kapan bir takım karşısında dezavantaj demek.
3- Galatasaray
Yapılan yıldız transferleri ile oturmaya başlayan takımın dengesi bozulmuşa benziyor. Icardi+ Seferoviç iyi iş yapabilir. Galatasaray'ın hiçbir maçını izleme fırsatı bulamadım. O yüzden Galatasaray'ı daha sonra analizini yapıp anlatmak isterim.
Şampiyonluk derbilere kalacağa benziyor.
Fenerbahçe ve Beşiktaş benim şampiyonluk favorilerim. Beşiktaş bu yarışı daha önde götürüyor gibi ama daha Fenerbahçe'de oynamayan oyuncular var.
Eğer JJ Beşiktaş'ı çözerse Fenerbahçe net bir galibiyet ile sahadan ayrılır. Her ne kadar Beşiktaş sağlam isimler kadrosuna katmış olsa da bu oyuncuları etkili kullanabilmesi önemli.
Fenerbahçe saçma sapan oyuncular almış olmasına rağmen oyuncularını etkili kullanabiliyor ve bu da oyunculara özgüven kazandırıyor.
Futbolda özgüven çoğu şeyin kapısını açar.
Benim oranlarım şöyle:
Fenerbahçe: %44 ihtimal
Beşiktaş: %32 ihtimal
Galatasaray: %24
Umarım yanılmam. Bu akşamki maçlardan sonra daha detaylı konuşabilirim Trabzon konusunda.