2022 Dünya Hukukun Üstünlüğü Endeksi

241046

Hectopat
Makaleler
6
World Justice Project – WJP ( Dünya Adalet Projesi), “2022 Hukukun Üstünlüğü Endeksi”ni yayınladı. WJP tarafından 2012 yılından itibaren düzenli olarak yayınlanan 2015 yılı sonrası karşılaştırmalı veri edinebildiğimiz Hukukun Üstünlüğü Endeksinin 2022 yılı verilerine göre Türkiye, 0.42 puanla 140 ülke arasından 116. sırada yer aldı.

Bölge olarak “Doğu Avrupa ve Asya” kategorisinde yer alan Türkiye, 14 ülke içerisinde sonuncu sırada yer aldı.

Hukukun üstünlüğü endeksi 2022.png

Diğer ülkeler.png

Diğer Ülkeler 2.png

Bu ülke bir zamanlar kadınlara hak ve hukuk eşitliğinin verildiği dünyadaki ilk ülkelerdendi. 2. Dünya savaşından kaçan bilim insanları bile tarafsızlığına güvenerek Türkiye'ye gelmişti. Şimdi hale bak. Ülkenin (zimbabwe) bakanlarının adları uyuşturucu trafiğinden, kara para aklamadan, ambargo delmekten ve rüşvetle anılıyor.

Son düzenleme:
Pakistan nasıl bizden daha iyi oluyor? Pakistan'ı geçtim, Afganistan bile bizden daha önde :D

Katılıyorum, ankette Kuzey Kore yok mu? Kuzey Kore'yi göremedim.

Bu ülke bir zamanlar kadınlara hak ve hukuk eşitliğinin verildiği dünyadaki ilk ülkelerdendi. 2. Dünya savaşından kaçan bilim insanları bile tarafsızlığına güvenerek Türkiye'ye gelmişti. Şimdi hale bak. Ülkenin (zimbabwe) bakanlarının adları uyuşturucu trafiğinden, kara para aklamadan, ambargo delmekten ve rüşvetle anılıyor.

Net bir cevap olmuş. Türkiye Cumhuriyeti, yöneten kişilerin eline oyuncak olmuş hukuk düzeninden öyle ya da böyle kurtarılacak.

Şu anda açıklanan bu tablolar ülkemiz adına bir utanç tablosu olmaktan ileriye gidemiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı