2022 Mac Pro, Intel Ice Lake Xeon W-3300 İle Gelebilir

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
53.146
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
2022 Mac Pro Ice Lake Xeon

2022 Mac Pro modelinin Intel Ice Lake Xeon W-3300 işlemci ile geleceği söyleniyor. Gelecek yıl tanıtılması beklenilen yeni Mac Pro hakkında yeni iddialar gelmeye devam ediyor. Son olarak, 2022 Mac Pro modelinin Intel Ice Lake Xeon W-3300 iş istasyonu işlemcisi ile geleceği ileri sürüldü. W-3300 Ice Lake işlemciler yakın gelecekte piyasaya sürülecek ve Xcode 13 […]

Devamı: 2022 Mac Pro, Intel Ice Lake Xeon W-3300 İle Gelebilir
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Intel'in yerinde olsam işlemci vermem. Git M1'ini kullan derim. Trip atarım. 😂
Milyar dolarlık kâr getirecek kadar büyük bir işte trip atma lüksü olmaz muhtemelen.
Apple hiç gerek yok saçmalama, 😬 2019 eski mi oldu şimdi, Mac Pro falan yok, kendi Silicon işlemcin ile önümüzdeki yıllarda çıkarırsın yeni kasanı bu ne Intel sevdası..
Sevda olduğunu sanmıyorum. Mac Pro cihazlar profesyonel arenada kullanılmak üzere üretiliyorlar ve profesyonel yazılımların yeni bir işlemcide verimli olarak çalışabilecek hale getirilmesi zaman alıyor. Risk almak istememişlerdir.
 
M1'e mucize muamelesi yapılıyor ama değil. Belirli sınıftaki cihazlarda kullanımı uygun sadece. Bunlar temel işlerde bilgisayar kullanan ve düşük, orta konfigürasyonlu son kullanıcı sistemlerinde pek farkına varılmayan eksilerle dolu.

Xeon ve EPYC işlemcilerdeki PCIe sayısı, bağlantı desteği ve diğer özellikler ne M1'de, ne de standart masaüstü işlemcilerde yok. Bu açıdan iş istasyonu sistemlere özel geliştirilmemiş işlemcileri bol SSD'li, görüntü çıkışlı, USB ve TB kontrolcülü vb. sistem tasarlamakta kullanmak mümkün değil.

Ha Apple artık işlemci işine girdiğine göre böyle bir ürün gelebilir, sunucu işlemcisi de üretebilirler. Ancak standart son kullanıcı işlemcisinin ötesine geçince bu gelişmiş CPU'ların kurumsal kullanım desteğine gelince zurnanın zırt dediği yere de geliyoruz. Ayrı departman lazım, AMD'nin normal CPU ve EPYC/Threadripper ekipleri bile ayrı.
 

Geri
Yukarı