2022 model 4K Smart TV'ye Mi Box bağlamak

Merhaba evimde yaklaşık 1 yıldır Mi Box ve Samsung QLED TV kullanıyorum deneyimlerimi aktarmak isterim.
Üsttede aktardığım gibi evimde 4K Smart TV kullanıyorum ancak iş uygulama ve uyumluluğa gelince Tizen elimde kalıyordu bende bunun önüne geçmek için Mi Box modelini tercih ettim sebepleri.
1-ısınmıyor
2-lisanslı Android.
3-stabil
4-geriye dönük HDMI uyumluluğu.
Gibi sebeplerden ötürü Mi Box'ı tercih ettim.

Ses kısmı.
Öncelikle cihazım HDMI-cec ve Dolby Atmos ve giriş sinyali genişletmeyi destekliyor.
Samsung TV de HDMI-cec i açtığımda Mi Box kumandasına gerek bile kalmadı aynı zamanda hdmı_cec seside sıkıştırmadan aktardığı için gerçek bir ses deneyimi yaşadım ancak ses konusunda şu sıkıntıyı yaşadım: Gerçek Dolby Atmos sesi alamamak bununda bir çözümü var bu ise toslink kablo toslink kablo ile denediğimde ses gerçekten iyi idi ancak cihaz çok ısınıyordu (el yakacak derecede) zira ses codec i değiştiği için kendini daha çok yoruyordu.

Görüntü kısmı.
Cihazı hep 4K arayüz olarak kullandım ve arayüzün görüntü kalitesi gerçekten bir harika.
Ama iş Netflix'te film izlemeye geldiğinde değişiyor çünkü içine koydukları grafik birimi ve işlemci aynı anda iki işi yapamıyor yani arayüz geç geliyor.
Bu durum sadece YouTube'da düzeldi.
Aynı zamanda Samsung tvdeki giriş sinyali genişletme ayarı oldukça işime yaradı kapattığımda ise görüntü çamur gibi oldu (benim cihazıma bağlı bir sorun)

Performans.
Tam bir fiyat parformas ürünü zira verdiğim para 1500 TL olmasına rağmen aldığım performans piyasadaki en ucuz Android TV'lerden bile daha iyiydi.

Uygulama mağazası ile ilgili.
Cihazı ilk kurarken Twitter ve Puhu TV'yi yükle dememe rağmen ikisini de yüklemedi aynı zamanda tarih ve saat hatası verip durdu ve asla düzgün bir verim alamadım.
APK tarafında ise stabil çalışmadı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı